Technologie » Komputery

ABM Greiffenberger zwiększa wydajność procesów logistycznych z nowym systemem WMS

Firma ABM Greiffenberger Polska z siedzibą w Lublinie, specjalizująca się w produkcji elektrycznych silników i systemów napędowych, zleciła firmie PSI wdrożenie systemu zarządzania magazynem PSIwms.

ABM Greiffenberger jest częścią międzynarodowego koncernu senata Group. W swoich fabrykach rocznie produkuje ok. 300 tys. silników i napędów m.in. do techniki grzewczej, techniki magazyno-wej, wózków widłowych, samochodów elektrycznych i turbin wiatrowych. Zakład w Lublinie istnieje od 2013r, miesięcznie produkuje ok. 13 000 napędów, różnych typów.

W związku z dynamicznym rozwojem i planami podwojenia produkcji do końca 2017 roku, koniecz-na stała się automatyzacja procesów przepływu materiałów i komponentów poprzez wdrożenie zaawansowanego systemu zarządzania magazynem.

Czytaj całość artkułu tutaj: http://www.erp-view.pl/wms/abm_greiffenberger_zwieksza_wydajnosc_procesow_logistycznych_z_nowym_systemem_wms.html

openmediagroup