Dom » Budownictwo

AIB Partnerem XI Kongresu Stolarki Polskiej

Setki czempionów stolarki budowlanej przed ekranami, bogaty program merytoryczny, pobudzający do konstruktywnej dyskusji o przyszłości branży – o czym mowa? O Kongresie Stolarki Polskiej, organizowanym od 2010 roku przez Związek POiD.

Partnerem tegorocznej edycji wydarzenia, wyjątkowej z uwagi na digitalowy charakter, została firma AIB, prekursor w zakresie innowacyjnych rozwiązań izolacyjnych dla budownictwa.

Dobra pozycja polskiej branży stolarki budowlanej na rynku to w dużej mierze zasługa współdziałania firm zrzeszonych w Związku POiD, który przewodniczy ważnym dla tej gałęzi gospodarki inicjatywom. W roli platformy do poszukiwania dróg rozwoju tego sektora gospodarki sprawdza się doskonale Kongres Stolarki Polskiej, czyli coroczne spotkania przedstawicieli tego sektora, które w tym roku będzie miało formę transmisji online z uwagi na sytuację epidemiczną kraju oraz światowe trendy rynkowe. Od lat uczestniczą w nich również reprezentanci AIB. – Co roku podejmujemy współpracę ze Związkiem POiD – jednym z naszych strategicznych Partnerów, w zakresie organizacji Kongresu Stolarki Polskiej. To już niemalże nasza tradycja. Ta inicjatywa w centrum uwagi stawia dialog, a on naszym zdaniem jest najważniejszym narzędziem przy budowie każdej silnej marki, również tej budowlanej – tłumaczy Maciej Ślączka, Prezes Zarządu AIB.

Kongres Stolarki Polskiej na przełomie lat stał się platformą wymiany wiedzy i doświadczeń w branży stolarki budowlanej. Co roku gromadzi przedstawicieli świata biznesu, nauki, polityki, a także liczne grono dziennikarzy. W tym roku przewidziane są dwa różnorodne panele merytoryczne, których tematem przewodnim będzie prowadzenie biznesu w pocovidowej rzeczywistości. W roli prelegentów wystąpią niezależni eksperci, z takich instytucji jak chociażby: ECC, EY czy Microsoft Technology Center. Zwieńczeniem części merytorycznej będzie zaś uroczysta, jubileuszowa Gala z uwagi na 25-lecie Związku POiD.

XI Kongres Stolarki Polskiej odbędzie się 15 czerwca 2021 roku w formie transmisji online ze studia nagraniowego w DoubleTree by Hilton Hotel & Conference Centre Warsaw.

Link do transmisji na YouTube:

Link do wydarzenia na Facebooku: https://fb.me/e/2nsYuKH4e

Drier