Dom » Budownictwo

ALUPROF na Targach Polyclose w Belgii

ALUPROF, wiodący europejski producent aluminiowych systemów dla budownictwa zaznaczył swoją obecność na Targach Polyclose – największej imprezie targowej branży okien, drzwi oraz osłon w krajach Beneluxu. Nowoczesna ekspozycja firmy była chętnie odwiedzana przez zwiedzających.

Targi Polyclose
odbyły się w belgijskiej Gandawie już po raz 17. Wśród wystawców nie mogło zabraknąć firmy ALUPROF, która w ubiegłym roku postawiła na rozwój sprzedaży systemów aluminiowych w krajach Beneluxu.  Na stoisku o numerze 1274 w hali nr 1 zwiedzających witała przyciągającą wzrok ekspozycja tej marki. Na stoisku można było zobaczyć najnowsze rozwiązania ALUPROF, dedykowane specjalnie na ten rynek, m.in.: nowy system drzwi podnoszono przesuwnych MB-HS 59, system okien o wąskich profilach MB-Slimline, system renowacyjny MB-Ferroline czy nowy system rolet nadstawnych OPOTERM z zaokrągloną skrzynką rolety.

– Konsekwentnie wkraczamy na nowe rynki. W połowie ubiegłego roku ALUPROF kupił belgijską spółkę, dzięki czemu mamy nadzieję rozwijać sprzedaż architektonicznych systemów aluminiowych na rynkach Beneluxu – skomentował Tomasz Grela, prezes Zarządu ALUPROF S.A. Warto podkreślić, że obecność na Targach Polyclose jest elementem długofalowej ekspansji ALUPROF na rynki zachodnioeuropejskie. – Zainteresowanie naszymi produktami, liczba kontrahentów, którzy odwiedzili nasze stoisko przekroczyła nasze najśmielsze  oczekiwania – dodał prezes Grela.

Aluprof PRESS BOX

newss.pl