Gospodarka » Przemysł
ANDROPOL na Międzynarodowych Targach EuroGastro 2013
Zobacz więcej zdjęć » |
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
To największa i najważniejsza tegoroczna krajowa impreza handlowa dla branży gastronomicznej i hotelarskiej, czyli tzw. segmentu HoReCa. EuroGastro to także biznesowa platforma spotkań dla producentów i handlowców, możliwość zdobycia wiedzy o najnowszych trendach w branży i okazja do porównania oferty czołowych producentów z kraju i zagranicy. Oferta ta prezentowana jest w czterech sektorach: wyposażenia zaplecza kuchennego, żywności i napojów dla gastronomii, kawowym oraz wyposażenia sal restauracyjnych i barów. To również okazja do poznania trendów i kierunków, w których podąża rynek restauracyjny.Andropol co roku uczestniczy w warszawskich targach. - EuroGastro to najważniejsza impreza w branży, która ma swoją renomę i dlatego trzeba tam być – mówi Radosław Klinowski, dyrektor handlowy Andropolu. - Coraz częściej odwiedzają ją również goście zagraniczni, a możliwość nawiązania międzynarodowych kontaktów handlowych to dodatkowy atut tej imprezy. Andropol promuje w Warszawie swoją konfekcję pościelową i stołową, adresowaną szczególnie do odbiorców z branży hotelarsko-gastronomicznej. Ale oprócz sztandarowych produktów, takich jak pościele i obrusy, czy wysokiej jakości konfekcja Frotte, spółka prezentuje też wyroby linii Rentline, skierowane do podmiotów serwisujących odzież. W tej linii znajdują się tylko wyselekcjonowane tkaniny o bardzo wysokich parametrach użytkowych. Charakteryzują się one bardzo niskimi kurczliwościami, ograniczonym pilingiem, wysoką trwałością koloru po długim okresie prania i użytkowania. Ze względu na niską zawartość szkodliwych dla zdrowia substancji wybrane tkaniny doskonale nadają się wszędzie tam, gdzie dochodzi do kontaktu odzieży z żywnością. W grupie tkanin dla hoteli i restauracji szczególnie atrakcyjne są tkaniny z dużym udziałem włókien poliestrowych (do 50 proc.), które w procesie prania powodują zmniejszenie absorbcji wody i środków chemicznych, a co za tym idzie obniżenie kosztów prania.Targi odbywają się w Centrum Targowo-Kongresowym przy ul. Marsa i trwają od 20 do 22 marca. Impreza znana jest z atrakcyjnego programu wydarzeń towarzyszących, widowiskowych pokazów i konkursów z udziałem najlepszych kucharzy, cukierników, baristów i kelnerów. W tym roku na Euro Gastro pokaże się ponad 280 wystawców z kraju i zagranicy.
Nadesłał:
Masz-Media
|
Komentarze (0)