Firma » Biznes

ANG Spółdzielnia wspiera Radę Odpowiedzialnego Przywództwa

Podczas siódmych Targów CSR, Forum Odpowiedzialnego Biznesu zaproponowało liderom firm udział w nowym projekcie - Radzie Odpowiedzialnego Przywództwa.Jedną z osób zaangażowanych w prace Rady jest Artur Nowak – Gocławski – prezes ANG Spółdzielni.

Forum Odpowiedzialnego Biznesu przyświeca idea promowania odpowiedzialności społecznej biznesu poprzez zaangażowanie przedsiębiorstw, które skutecznie realizują praktyki CSR.  Powołanie Rady Odpowiedzialnego Przywództwa ma pomóc w osiągnięciu tego celu poprzez zaangażowanie szefów, prezesów firm, w których CSR jest integralną częścią działalności przedsiębiorstwa i dotyczy wszystkich jej aspektów. Taką firmą jest m.in. ANG Spółdzielnia.

- Członkostwo w Radzie Odpowiedzialnego Przywództwa to ogromna przyjemność i okazja by zarówno nauczyć się czegoś nowego jak i podzielić swoim doświadczeniem z koleżankami i kolegami z firm dla których odpowiedzialność w biznesie jest ważna. Będziemy wspólnie starali się jak najlepiej spełnić powierzoną nam misję, związaną z promowaniem strategicznego, autentycznego i głębokiego podejścia do zagadnień biznesu zrównoważonego i zaangażowanego społecznie – mówi Artur Nowak – Gocławski z ANG Spółdzielni.

Członkostwo w projekcie Rady Odpowiedzialnego Przywództwa zaproponowano reprezentantom wybranych firm podczas 7. Targów CSR, które odbyły się 12 kwietnia na Stadionie PGE Narodowym w Warszawie. Wśród firm, których szefowie włączyli się w inicjatywę, oprócz ANG Spółdzielni znalazły się m.in.: Amica, Velux Polska, Jeronimo Martins, Carrefour, ABC- Czepczyński, Aasa Polska, Bigram, Deloitte i Siemens Polska.

brandscope