Kobieta, zdrowie, uroda » Dziecko

Apetyt na wiedzę – powrót do szkoły z batonami zbożowymi Corny

Wraz z nadejściem jesieni kończy się beztroski czas wakacji i rozpoczyna kolejny rok szkolny. Warto więc zadbać o to, aby nasze pociechy odpowiednio odżywiały się podczas dni spędzonych w szkole.

Batony Corny to wygodny i smaczny pomysł na drugie śniadanie bogate w zboża, płatki, suszone owoce lub orzechy przysmak. Z pewnością dostarczą one dzieciom siły i energii, by bez problemu mogły stawić czoła wszystkim szkolnym wyzwaniom.

Po pierwsze pożywnie, po drugie - smacznie

Początek września budzi duże emocje zarówno u dzieci, jak i u dorosłych. Maluchy nie mogą doczekać się spotkania z rówieśnikami, natomiast rodzice zachodzą w głowę, jak skłonić pociechy do zjedzenia drugiego śniadania, o którym rzadko kiedy pamiętają w ferworze nauki i zabawy. Kluczem do sukcesu jest zapakowanie im do plecaka produktów smacznych i zarazem sycących, takich jak batony zbożowe Corny. Aby nasze dziecko rosło zdrowo, ważne jest by regularnie otrzymywało pożywne oraz pełne wartości odżywczych posiłki. Ich brak skutkuje obniżeniem zdolności do koncentracji, sennością, a także może stać się przyczyną pogorszonego samopoczucia – mówi ekspert, Katarzyna Wysocka, doradca dietetyczny i trenerka fitness. Idealne drugie śniadanie powinno być bogate w węglowodany złożone, białko, tłuszcze nienasycone oraz zawierać świeże warzywa i owoce – dodaje. W takiej sytuacji smacznym pomysłem mogą stać się produkty stworzone na bazie płatków zbożowych, które często łączą w sobie wygodę oraz dużą ilość cennych składników. Batony Corny, w zależności od wybranego smaku, odznaczają się dużą zawartością płatków zbożowych, miodu, suszonych owoców, orzechów, mleka i czekolady. Mogą więc bez przeszkód stać się smacznym i pożywnym uzupełnieniem szkolnego drugiego śniadania. Te pełnowartościowe oraz poręczne smakołyki są doskonałą alternatywą dla tradycyjnego musli, ponadto bez trudu zmieszczą się w wypełnionym książkami plecaku każdego pilnego ucznia. Wysoka jakość składników oraz pochodzący ze zbóż naturalny błonnik nie obciążą organizmu dziecka, stając się lekkim i sycącym uzupełnieniem jego diety.

Dodając do szkolnego zestawu śniadaniowego naszych pociech batonik Corny sprawimy, że chętnie sięgną po przygotowane przez nas zakąski, które pozwolą im cieszyć się doskonałym zdrowiem i samopoczuciem. Batony Corny BIG 50g – to aż 9 smaków, a na mniejszy głód polecamy 30g batoniki w formie mlecznej kanapki: Milk oraz Milk&Cocoa.

Corny Milk

Waga: 30 g

Cena rekomendowana: 1,69 zł

Corny Milk Cocoa

Waga: 30 g

Cena rekomendowana: 1,69 zł

Corny BIG Brownie

Corny BIG Czekoladowy

Corny BIG Kokosowy

Corny BIG Orzechowy

Corny BIG Bananowy

Corny BIG Arachidowo-Czekoladowy

Corny BIG Rodzynkowo-Czekoladowy

Corny BIG Wiśniowy

Corny BIG Żurawinowy

Cena rekomendowana: 2,29 zł

Po więcej informacji i na temat pysznych i zdrowych przysmaków zapraszamy na stronę internetową: www.indexfood.pl oraz na fanpage: https://www.facebook.com/CornyPolska

Firma Index Food powstała w 1988 r. Zajmuje się importem i dystrybucją markowych produktów spożywczych, a od 1997 r. jej misją stało się promowanie walorów zdrowotnych, kulinarnych oraz smakowych przede wszystkim kuchni śródziemnomorskiej. Wszystkie dystrybuowane produkty tworzą bogatą ofertę, dzięki której można stworzyć szereg dań charakterystycznych dla południa Europy.Index Food posiada w swej ofercie produkty takich marek jak: Olitalia, Valfrutta, DeCecco, Arrighi, Grand’Italia, Callipo, Ponti, Serpis, Limmi, Sunquick, Toblerone, Daim i Ricola, a także Cornyi Schwartau.

Index Food Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp. k.

ul. Jana III Sobieskiego 98

62-030 Luboń k. Poznania

tel. (61) 810 60 90

fax (61) 810 50 62

office@indexfood.pl

www.indexfood.pl

Katarzyna Wysocka  - doradca dietetyczny oraz współwłaścicielka w firmie Twój Coaching, Fitness Consulting, Trener Akademii Kompetencji Menedżerskich i Akademii Efektywnej Sprzedaży, Trener i Coach, Psycholog Biznesu, konsultant. Absolwentka studiów MBA na SGH w Warszawie, Menadżer sportu na AWF Wrocław, Studiów Instytutu Żywienia i Żywności w Warszawie oraz Psychologii biznesu na Wyższej Szkole Bankowej we Wrocławiu. Wykładowca na Akademii Wychowania Fizycznego we Wrocławiu, WSB Wrocław, Uniwersytecie Rzeszowskim. Współzałożyciel Szkoły trenerów i instruktorów Creative Professional Fitness. Specjalizuje się w diet&fit coachingu, treningach i szkoleniach. Project management, stworzyła strategie, koncepcje i zrealizowała wiele inwestycji fitness & wellness. Ekspert  w dziedzinie fitnessu prowadzący liczne wykłady na wielu polskich i zagranicznych konferencjach, a także piszący liczne artykuły do wielu magazynów: Mens health, Runners World, Body Life, Trainer, Fitness Biznes.

www.twoj-coaching.pl

www.cpfitness.pl