Technologie » Komputery

Aplikacja Demantra 7.3 firmy Oracle już w sprzedaży

Nowe rozszerzenia umożliwiają klientom bardziej precyzyjne planowanie produktów konfigurowanych na zamówienie, zarządzanie cyklem życia produktów oraz zintegrowane planowanie działalności biznesowej.

Rozszerzając oferowane przez swoje produkty największe w branży możliwości planowania, Oracle przedstawia aplikację Demantra 7.3 z nową wersją modułów Demand Management (zarządzanie popytem), Advanced Forecasting and Demand Modeling (zaawansowane prognozowanie i modelowanie popytu), Real-Time Sales and Operations Planning (planowanie sprzedaży i działalności operacyjnej w czasie rzeczywistym) oraz Predictive Trade Planning (predykcyjne planowanie działalności handlowej).

·         Najnowsza wersja oferuje rozszerzone możliwości wprowadzania na rynek nowych produktów, co zwiększa zdolność do dokładnego prognozowania popytu na artykuły o krótkiej lub zerowej historii. Zapewnia także lepszy wgląd w cykle życia produktów, sezonowe szczyty popytu oraz wpływ promocji.

·         Aplikacja Demantra 7.3 oferuje również większe możliwości planowania produktów konfigurowanych na zamówienie (Configure-to-Order ― CTO), zawierając wiele subkomponentów opcjonalnych lub obowiązkowych, które śledzą interakcje między artykułami i komponentami, łącznie z automatycznym obliczaniem popytu zależnego. Ponadto, wersja ta umożliwia zintegrowane planowanie działalności biznesowej, ułatwiając klientom koordynowanie planów finansowych i operacyjnych, co może zwiększyć przewidywalność uzyskiwanych wyników finansowych.

·         Demantra 7.3 pozwala również lepiej wykorzystywać arkusze kalkulacyjne, a także zapewnia większą wydajność i skalowalność oraz wyższy poziom bezpieczeństwa.

Aplikacja ta pozwala klientom lepiej zarządzać popytem oraz upraszcza zarządzanie cyklem życia produktów dzięki następującym rozszerzeniom:

·         Wprowadzona po raz pierwszy obsługa wielopoziomowych produktów konfigurowanych na zamówienie umożliwia użytkownikom elastyczne prognozowanie popytu na produkty nietypowe, stanowiące połączenie wielu opcjonalnych komponentów wybranych przez użytkownika, oraz zarządzanie tymi produktami.

·         Ulepszony interfejs użytkownika pozwala klientom tworzyć nowe produkty na podstawie historii produktu istniejącego, zarządzać procesem wprowadzania produktów na rynek oraz ich cyklem życia, a także modelować stopniowe wycofywanie istniejących produktów z rynku.

·         Funkcje analityczne służące do prognozowania rozszerzono o modelowanie szeregów czasowych (pooled time series), które stanowi alternatywę wobec tradycyjnej agregacji szeregów czasowych (time series aggregation) w celu modelowania wzorców popytu dla szeregów czasowych wielu produktów.

·         Wykorzystując architekturę Oracle Application Integration Architecture (AIA), udostępniono możliwość zintegrowanego planowania działalności biznesowej poprzez połączenie modułów Demantra Real Time Sales and Operations Planning oraz Oracle Hyperion Planning.

·         Aplikacja Demantra 7.3 jest już dostępna w sprzedaży na platformie Oracle Enterprise Linux i zapewnia obsługę w 8 językach.

Informacje o aplikacjach Oracle Supply Chain Management

Aplikacje Oracle Supply Chain Management (SCM) to kompletne, otwarte i zintegrowane rozwiązania służące do obsługi sterowanego informacjami łańcucha wartości. Pakiet Oracle SCM obejmuje wszystkie aspekty łańcucha wartości, w tym planowanie, zaopatrzenie, produkcję, logistykę i serwis, a także kompleksową inteligentną analizę danych z zakresu łańcucha dostaw.

Informacje dodatkowe

O Korporacji Oracle

Oracle jest największym na świecie dostawcą oprogramowania biznesowego. Więcej informacji na stronie www.oracle.com

Znaki towarowe

Oracle jest zarejestrowanym znakiem towarowym korporacji Oracle i/lub jej filii.

Inne nazwy mogą być znakami towarowymi zarejestrowanymi na rzecz odpowiednich osób uprawnionych.

Katarzyna Pilarska, PR Manager Oracle Polska, tel. 0 602 410 795

Oracle