Gospodarka » Przemysł

APS S.A. w czołówce konkursu Krajowy Lider Innowacji i Rozwoju 2012

Notowana na NewConnect, białostocka spółka Automatyka Pomiary Sterowanie S.A. zdobyła wyróżnienie w piątej ogólnopolskiej edycji Krajowego Lidera Innowacji i Rozwoju. W poprzednich edycjach aż trzykrotnie sięgnęła po najwyższe konkursowe trofeum i tytuł lidera.

Ideą konkursu, organizowanego przez Fundację Innowacji i Rozwoju, jest identyfikowanie oraz promowanie przedsięwzięć oraz inicjatyw o charakterze rozwojowym i innowacyjnym. Tym razem APS SA zyskała wyróżnienie w kategorii „Innowacyjna firma średnia”.- To konkurs, który promuje nowatorstwo na szczeblu ogólnopolskim i nasz udział w nim traktowaliśmy wręcz jako obowiązek - mówi  Bogusław, Łącki, prezes APS SA. - Od 20 lat dajemy z siebie wszystko, by  sprostać warunkom, stawianym przez naszych klientów. Nominacja, a tym bardziej wyróżnienie  w kategorii Innowacyjna Firma, to potwierdzenie naszych kompetencji i możliwości,  a także ogromna radość oraz powód do dumy. I wspaniały prezent dla całej załogi na okrągły jubileusz.

Ogłoszenie wyników odbyło się w sali notowań Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie.

Tegoroczna jubileuszowa edycja cieszyła  się ogromnym zainteresowaniem wśród uczestników, którymi są przedsiębiorcy, gminy, banki spółdzielcze, organizacje pozarządowe oraz przedstawiciele środowisk akademickich, nauki, kultury i sportu. Konkurs został objęty patronatem m.in. Komisje Europejską,  Ministerstwo Gospodarki, Urząd Patentowy RP, Ministerstwo Rozwoju Regionalnego, Giełdę Papierów Wartościowych oraz Polską Agencję Rozwoju Przedsiębiorczości, a także marszałków poszczególnych województw.
Tytuły zostały przyznane w następujących kategoriach: Innowacyjna firma, Innowacyjny produkt, Innowacyjna usługa, Dynamicznie rozwijająca się firma. Innowacyjna gmina, Innowacyjna organizacja, Innowacyjny projekt unijny, oraz
 nowa kategoria - Inspirująca Firma, adresowana do firm, które wdrożyły rozwiązanie telco lub IT mające wpływ na działalność biznesową firmy.

Masz-Media