Technologie » Komputery

Autonomiczna Hurtownia Danych Oracle – kolejne ogniwo ewolucji Chmury Obliczeniowej

Jedną z najważniejszych obietnic Chmury Obliczeniowej jest łatwość adaptacji usług. Oznacza to dla dostawców rozwiązań chmurowych konieczność regularnego wprowadzania do swojego portfolio kolejnych innowacji z nią związanych.

Wprowadzane właśnie na rynek przez Oracle Autonomiczne Usługi Chmurowe są taką właśnie innowacją – podwyższają i tak już bardzo wysoki stopień automatyzacji środowisk IT, zwalniając użytkowników i klientów w jeszcze większym stopniu, niż to miało miejsce dotychczas, z konieczności pamiętania, zarządzania i nadzorowania infrastrukturą udostępniającą odpowiednią usługę.

Autonomiczne Bazy Danych Oracle są właśnie przedstawicielami tego nurtu. Liczba mnoga jest tutaj jak najbardziej stosowna – duży stopień automatyzacji prowadzi również do specjalizacji – mamy więc już dostępną Autonomiczną Hurtownię Danych, oraz zapowiadaną Autonomiczną Bazę Transakcyjną. W artykule tym przedstawiamy pierwszą z tych usług, obiecując solennie opisanie w oddzielnym artykule drugiej, jak tylko stanie się dostępna.

Czytaj całość artykułu tutaj: https://www.erp-view.pl/it_solutions/autonomiczna_hurtownia_danych_oracle_kolejne_ogniwo_ewolucji_chmury_obliczeniowej.html

openmediagroup