Gospodarka » Żywność

Bakalie marki KRESTO – Bo Wielkanoc za pasem

Jak mawia stare przysłowie „ Nie każdej niedzieli Wielkanoc”. Do świąt należy się zatem właściwie przygotować – zadbać o wiosenny wystrój mieszkania i przede wszystkim o świąteczne menu. Najlepszej jakości bakalie marki KRESTO pozwolą przyrządzić wyjątkowe w smaku wypieki.

Mazurki, paschy, serniki, baby wielkanocne, keksy – ciasta, bez których Wielkanoc obejść się nie może, z zastosowaniem najlepszej jakości bakalii marki KRESTO na długo zapadną w pamięci.

KRESTO - Jakość, którą widać

Wyroby sygnowane marką KRESTO, w Polskich domach, towarzyszą w świątecznych przygotowaniach od ponad 17 lat. Nasze gospodynie domowe od lat doceniają zarówno smak, jak i jakość bakalii. Sukces w pieczeniu wymaga bowiem nie tylko umiejętności kulinarnych, ale również zastosowania najlepszej jakości składników. W przypadku bakalii marki KRESTO do przezroczystych opakowań umożliwiających wgląd do wnętrza i gwarantujących jak najdłuższą zdatność do spożycia, trafiają jedynie wyselekcjonowane gatunki surowców. Wszystkie produkty są dokładnie oczyszczone i poddawane ścisłej kontroli. Różne gramatury umożliwiają zaś dobór odpowiedniej ilości do naszych potrzeb.

Święta tuż tuż

Święta wielkanocne, ku uciesze łakomczuchów, zbliżają się wielkimi krokami. Każdy, kto w okresie Wielkiego postu odmawiał sobie smakołyków, w te wyjątkowe dni szczególnie doceni smak wielkanocnych przysmaków. Mazurki, paschy, serniki, baby wielkanocne, makowce zarezerwowane się właśnie na tą uroczystość.  Wszystkie wymagają użycia bakalii. Stosując te z pewnego źródła, najlepsze gatunkowo mamy gwarancję udanych wypieków. Rodzynki, Orzechy laskowe, Orzechy włoskie, Migdały, Migdały blanszowane, Migdały słupki, Migdały krojone, Migdały płatki, Rodzynki, Rodzynki Jumbo, Morele suszone, Śliwki suszone, Żurawina, Wiórki marki KRESTO znajdą swoje zastosowanie jako, ulepszające smak, i walory wizualne, dodatki do wszystkich ciast.

Magia świąt

Wielkanoc to święto wyjątkowo radosne.
W czasie tych kilku dni mamy okazję spędzić czas z najbliższymi, odpocząć i posilić się w gronie przyjaciół i rodziny świątecznymi potrawami. Polska tradycja potraw wielkanocnych jest bardzo bogata. Na Wielkanocne śniadanie czekamy zatem, · z niecierpliwością przez cały Wielki Post. Na stole oprócz wędlin, faszerowanych jaj, kiełbas i żurku nie powinno zabraknąć pysznych ciast. Puszystych bab i serników nie wyobrażamy sobie bez użycia rodzynek. Keks z pewnością uda nam się, kiedy zastosujemy orzechy włoskie, żurawinę, orzechy laskowe, migdały, śliwki, rodzynki i morele. Bajecznie kolorowe mazurki – symbol Świąt Wielkiej Nocy, oprócz lukru, przyozdobić możemy orzechami włoskimi, płatkami migdałowymi oraz wiórkami.

Bakalie KRESTO z oferty firmy VOG Polska Sp. Z o.o. dostępne są w małych opakowaniach - 100, 150
 i 200 gramowych, jak i większych – 500 i 1000 gramowych. Możemy zatem, wedle indywidualnych potrzeb, wybrać niezbędne gramatury do przygotowania pysznych świątecznych wypieków.

Udanych przygotowań do Świąt Wielkanocnych życzy firma VOG Polska Sp. z o.o.!

Bakalie marki KRESTO:

Masa netto: 750 g

Cena brutto: 12,49

Inne Dostępne gramatury: 100 g, 200 g

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Firma VOG Polska Sp. z o.o.  powstała w 1994 roku, początkowo pod nazwą KRESTO- Polska. W 1999 pozyskała nowego właściciela VOG AG-austriackie przedsiębiorstwo z centralno-europejską kompetencją, własnymi spółkami w 7 krajach, doświadczeniem w produkcji win i oleju jadalnego, jak również w imporcie oraz w handlu produktami spożywczymi i przemysłowymi. Certyfikowany system zarządzania bezpieczeństwem żywności HACCP gwarantuje bezpieczeństwo oraz wysoką jakość produktów.

VOG Polska Sp. z o.o.

ul.Przemysłowa 8