Dom » Nieruchomość

Bardzo duży wzrost sprzedaży Grupy Inpro w III kwartale

Grupa Kapitałowa Inpro podsumowała wyniki sprzedaży za trzeci kwartał 2015 r. Zrealizowano przedsprzedaż (rozumianą jako ilość podpisanych umów przedwstępnych netto) na poziomie 168 umów osiągając tym samym o 57% wyższy wynik w porównaniu do trzeciego kwartału 2014 r.

Grupa Inpro w III kwartale 2015 r. odnotowała o 57% wyższy wynik w porównaniu do analogicznego okresu roku poprzedniego, podpisując 168 umów netto. Również Spółka Inpro osiągnęła wyższy wynik sprzedaży mieszkań podpisując 140 umów netto, czyli o prawie 54% więcej niż w tym samym okresie 2014 r., kiedy suma ta wynosiła 91 umów.

Od początku stycznia do końca września br. Grupa Inpro podpisała łącznie 405 umów netto, czyli o ponad 25% więcej niż w analogicznym okresie roku poprzedniego, kiedy podpisała 323 umowy. Również Spółka Inpro odnotowała bardzo dobry wynik podpisując w ciągu dziewięciu miesięcy br. 343 umowy netto, czyli o blisko 29% więcej, niż w okresie od stycznia
do września 2014 r.

Narastająco od stycznia do września 2015 roku Grupa Inpro przekazała 320 mieszkań i domów, czyli o prawie 82% więcej, niż w analogicznym okresie 2014 roku, kiedy liczba przekazań za 9 pierwszych miesięcy wynosiła 176 mieszkań i domów.

Inpro S.A.