Zdrowie » Ciało
BatonLove, czyli zostań mistrzem domowych przekąsek z Terravitą!
Zobacz więcej zdjęć » |
Domowe słodkie przekąski to najlepsza propozycja, gdy sami mamy ochotę na małe „co nieco", a także na poczęstunek dla rodziny czy przyjaciół. Oto propozycja na batoniki, po brzegi wypełnione orzechami, zbożami i najlepszą mleczną czekoladą, która powstaje ze starannie wyselekcjonowanych składników. Czekolada mleczna Terravita to połączenie intensywnego smaku kakao i z delikatnością mleka, które razem stanowią znakomite zestawienie. Ma aksamitną, przyjemną konsystencję. Dobrze się rozpuszcza, tworząc idealną polewę batoników.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Batoniki orzechowo-zbożowe w mlecznej czekoladzie (15 szt.)
Składniki:
Ekspandowane zboża (proso, ryż, orkisz lub ich mieszanka) ¾ szklanki
Orzechy laskowe prażone 50 g
Orzechy nerkowca prażone 50 g
Czekolada mleczna Terravita 200 g
Sposób przygotowania:
Rozpuść 1 tabliczkę czekolady mlecznej w mikrofalówce (przez ok. 30 s) lub w kąpieli wodnej, a następnie przestudź, aby nie była zbyt gorąca. W tym czasie posiekaj orzechy na dość drobne kawałki, dodaj ekspandowane zboża, wsyp do naczynia z roztopioną czekoladą i dobrze wymieszaj łyżką. Następnie wyłóż masę do prostokątnej blaszki, wyrównaj i schłódź w lodówce przez ok. 1 godzinę. Po tym czasie wyjmij ją delikatnie z blachy i pokrój tak, aby uzyskać oczekiwany kształt batoników. Rozpuść drugą tabliczkę czekolady, delikatnie oblej batoniki cienką warstwą (najlepiej na papierze do pieczenia) i zostaw na chwilę do zastygnięcia. Gotowe!
Nadesłał:
milkas
|
Komentarze (0)