Technologie » Komputery

BenQ MH760 – projektor Full HD 5000 ANSI lumenów dla biznesu

BenQ MH760 to najnowszy uniwersalny projektor biznesowy o jasności 5000 ANSI lumenów i rozdzielczości Full HD (1920x1080) oraz kontraście 3000:1.

Projektor ma wbudowane głośniki 2x10W, wiele gniazd sygnałowych m.in. dwa gniazda HDMI w tym jedno zgodne z MHL (2.0)
do bezpośredniego podłączania smartfonów i tabletów, LAN do zdalnego zarządzania.
Gniazdo USB-A 1,5A daje możliwość ładowania smartfonów.
Obiektyw z zoomem 1,3x pozwala uzyskać obraz o max. przekątnej 180” (457 cm)
z odległości 4,6 - 6.0 m od ekranu. Centralnie (symetrycznie) umieszczony obiektyw, pochylanie osi obiektywu w pionie (6% Lens Shift), regulacja zniekształceń trapezowych w pionie i poziomie (30% Keystone) znakomicie ułatwiają instalację w różnych warunkach. Nowy interface użytkownika i kreator konfiguracji ułatwiają szybką instalację projektora w nowym miejscu.
Opcjonalny bezprzewodowy moduł QCast WiFi dongle (sugerowana cena detaliczna ok. 300 zł) z opcją bezprzewodowego parowania NFC (Near Field Communication) znakomicie ułatwia prowadzenie prezentacji i sterowanie projektorem ze smartfonu czy tabletu – po zainstalowaniu bezpłatnej aplikacji BenQ QCast dla Androida i iOS.

MH760 dostępny jest już w Polsce w sugerowanej cenie detalicznej 6669 zł
Gwarancja 36 miesięcy (12 miesięcy lub 2000h na lampę), ewentualne naprawy w trybie door-to-door.
Parametry i zdjęcia: http://www.benq.pl/product/projector/mh760

W połowie listopada br. BenQ wprowadzi na polski rynek nowy projektor biznesowy dla wymagających użytkowników - model MH760. Projektor ma rozdzielczość Full HD (1920x1080), dużą jasność - 5000 ANSI lumenów oraz kontrast 3 000:1 – czyni to z projektora uniwersalne narzędzie biznesowe, pozwalające uzyskać wierne i dobrze nasycone kolory nawet w jasno oświetlonych pomieszczeniach. Projektor ma obiektyw z 1,3 krotnym zoomem optycznym o ogniskowej umożliwiającej uzyskanie obrazu o przekątnej 457 cm (180 cali) z odległości 4,6 – 6,0 m od ekranu.

Zdalne zarządzanie projektorami przez LAN

Gniazdo sieciowe LAN (RJ45) i bezpłatne oprogramowanie BenQ Multiple Display Administrator (MDA) umożliwia zdalne zarządzanie projektorami w firmie, na uczelni czy w przestrzeni publicznej – m.in. automatyczne włącznie i wyłączanie o konkretnej godzinie.

QCast WiFi i NFC

Dodatkowy, opcjonalny moduł BenQ QCast WiFi dongle (sugerowana cena detaliczna 300 zł) w połączeniu z zaimplementowaną technologią zbliżeniowej komunikacji NFC (Near Field Communication) znakomicie upraszczają bezprzewodowe połączenie i prowadzenie prezentacji bezpośrednio ze smartfona czy tabletu.

MHL i 3D

Projektor ma zaimplementowana łączność standardu MHL (Mobile High-Definition Link), która pozwala na bezpośrednie podłączenie (kablem) do projektora urządzenia – smartfonu czy tabletu - z systemem Android i wyświetlanie z niego zdjęć, filmów czy innych treści.

MH760 może także wyświetlać trójwymiarowe treści w różnych formatach. Do ich oglądania trzeba dokupić tzw. aktywne okulary.

Uproszczona konfiguracja

Projektor wyposażono w uproszczony konfigurator podstawowych parametrów projekcji, prowadzący użytkownika krok po kroku przy pierwszej instalacji projektora oraz przy zmianach konfiguracji.

Tabela parametrów BenQ MH760: http://www.benq.pl/product/projector/mh760/specifications/

n  BenQ Corporation i Grupa BenQ

Działalność BenQ Corporation opiera się na filozofii „Bringing Enjoyment ‘N’ Quality to Life” (Liczy się przyjemność i jakość życia). Firma jest światowym liderem wśród dostawców technologii i rozwiązań, a jej celem jest wzbogacanie i urozmaicanie wszystkich aspektów życia swoich klientów. Aby wprowadzić tę filozofię w życie, firma skupia się na tych aspektach, które w dzisiejszym świecie są dla ludzi najważniejsze, tj. styl życia, biznes, opieka zdrowotna i edukacja. BenQ dąży do zapewnienia ludziom możliwości lepszego i zdrowszego życia, zwiększenia wydajności oraz innowacyjnych metod kształcenia. Możliwości te daje niezwykle szeroka oferta technologii i produktów tworzonych z uwzględnieniem ludzkich potrzeb, obejmująca projektory cyfrowe, monitory, wielkoformatowe wyświetlacze interaktywne i rozwiązania oświetleniowe. Bo ma to dla nas znaczenie.

Do Grupy BenQ należy niemal 20 niezależnych spółek o łącznej wartości ponad 20 mld USD, działających w ponad 30 krajach i obsługujących wiele różnych branż. Spółki te zatrudniają łącznie ponad 100 tys. pracowników. Każda spółka w Grupie to uznany lider w swojej dziedzinie, który zwiększa zasoby Grupy, jej potencjał badawczo-rozwojowy oraz strategiczne atuty. Grupa wykorzystuje ugruntowaną pozycję swoich spółek w poszczególnych branżach do rozszerzania działalności na nowe rynki. Ponadto Grupa dysponuje wysoce wydajnym łańcuchem wartości oraz niezrównanym potencjałem, który umożliwia jej dostarczanie kluczowych komponentów oraz światowej klasy rozwiązań dla branż, takich jak: TFT-LCD, energia odnawialna, technologia organiczna i materiały zaawansowane, oświetlenie, projektowanie układów scalonych, komponenty precyzyjne, integracja systemów, branding, usługi. Grupa prowadzi rentowną i zrównoważoną działalność oraz wspiera spółki, które wyznają jej filozofię, czyli „Bringing Enjoyment ‘N’ Quality to Life” (Liczy się przyjemność i jakość życia).

Do Grupy BenQ należą: BenQ Corporation, AU Optronics Corporation (największy na świecie producent wielkoformatowych ekranów TFT-LCD), Qisda Corporation, Darfon Electronics Corporation, BenQ ESCO Corp., BenQ Materials Corp., BenQ Guru Corp., BenQ Medical Center, BenQ Medical Technology Corp., BenQ AB DentCare Corp., Daxin Materials Corp., Dazzo Technology Corp., Darwin Precisions Corp., Lextar Electronics Corp., LILY Medical Corp. and Raydium Semiconductor Corp..

n  BenQ w Europie i w Polsce

BenQ Europe to regionalny oddział BenQ Corporation z siedzibą w Holandii. Firma jest obecna na największych europejskich rynkach, takich jak Austria, kraje Beneluksu, Europa Środkowo-Wschodnia, Francja, Niemcy, Włochy, Skandynawia, Rosja, Hiszpania, Szwajcaria i Wielka Brytania. Szeroką oferta produktów bazuje na zintegrowanych technologiach, obejmuje projektory, monitory LED, ekrany informacyjno-reklamowe, interaktywne ekrany dotykowe. BenQ jest najchętniej wybieraną marką projektorów DLP® na świecie oraz jest w pierwszej trójce największych dostawców projektorów w ponad 20 krajach w Europie. Ponadto BenQ Europe jest ekspertem w dziedzinie monitorów VA LED i plasuje się w pierwszej piątce dostawców tych urządzeń w różnych krajach. www.BenQ.pl

n  ZOWIE a brand by BenQ dla e-Sportu

Po przejęciu przez BenQ znanej firmy ZOWIE Gear jesienią 2015, firma zdecydowała, że wszystkie produkty – monitory, klawiatury, myszy i inne akcesoria przeznaczone dla e-Sportu sprzedawane będą pod jednolitą marką ZOWIE a brand by BenQ. Wszystkie nowe rozwiązania dla graczy łączyć będą dotychczasowe doświadczenie e-Sportowe firm BenQ i Zowie. Na rynek trafią one pod jednolitą marką ZOWIE, gwarantującą użytkownikom innowacyjność, ergonomię, jakość i najlepsze parametry podnoszące skuteczność i przyjemność używających je graczy.

INDALO