Technologie » Komputery

BenQ P250 – ergonomiczna myszka komputerowa

BenQ zaprezentował nową przewodową myszkę optyczną P250, o rozdzielczości 800dpi. Jest przeznaczona dla szerokiego kręgu odbiorców indywidualnych i biznesowych, w szczególności dla użytkowników domowych, a także graczy komputerowych.

Myszka została zaprojektowana sposób, który umożliwia korzystanie z niej przez osoby prawo - i leworęczne. Zespół specjalistów odpowiedzialny za projektowanie urządzeń elektronicznych BenQ, opracował obudowę w sposób ergonomiczny, zachowując opływowy kształt i rozłożenie przycisków funkcyjnych w sposób pasujący do każdej wielkości dłoni.

Mysz posiada 3 przyciski, w tym rolkę przewijania stron. Dostępna jest w kolorze srebrno-czarnym.

Mysz BenQ P250 nie wymaga instalacji oprogramowania i jest zgodna z systemami Windows 98SE, 2000, Me, XP, Windows® Vista oraz Mac OS X v10.0

Cena myszki: BenQ P250 - około 21,90 zł z VAT. Gwarancja 24 miesiące.

O Grupie BenQ

Grupa BenQ składa się obecnie z 10 firm działających niezależnie, ale dzielących się zasobami i kładących nacisk na wykorzystanie efektu synergii.  Są to: AU Optronics (trzeci na świecie producent paneli LCD), Daxon Technology, Darly Venture, Airoha Technology,  Darfon Electronics, BenQ Guru Software, Philips BenQ Digtal Storage, Raydium and Cando, BenQ Mobile (producent telefonów komórkowych). W 2005 roku przychody Grupy BenQ osiągnęły 12,43 mld USD.

Korporacja BenQ jest czołowym światowym producentem szerokiej gamy nowoczesnych elektronicznych urządzeń cyfrowych, dostosowanych do potrzeb odbiorców nie tylko pod względem użytkowym, ale i wzorniczym. Wewnątrz korporacji istnieją trzy grupy biznesowe, odpowiedzialne za następujące rodzaje produktów: urządzenia komputerowe, cyfrowe media, telefony komórkowe i łączność bezprzewodowa.  BenQ to trzeci na świecie producent skanerów i monitorów LCD.

Koncern zatrudnia blisko 20 152 pracowników na całym świecie. Ma na swoim koncie 3346 światowe patenty.
W 2005 roku przychody firmy wyniosły 5,07 mld USD.

Według prestiżowego raportu magazynu Businessweek „IT Tech 100 Special Report 2003/2004", BenQ Corporation zajmuje 77 pozycję na liście 100 największych firm informatycznych świata.

Więcej informacji na www.BenQ.com

BenQ w Polsce:  www.benq.pl

Gwarancja: Poszczególne produkty BenQ mają różny okres gwarancji. Ewentualne naprawy realizowane są w trybie door-to-door (przesyłki kurierskie na koszt producenta) www.itus.pl

Aparaty cyfrowe: 24 miesiące, Klawiatury, myszki: 24 miesiące, Monitory: 36 miesięcy, Projektory: 36 miesięcy, Notebooki: 24 miesiące