Rozrywka i wypoczynek » Turystyka

BEST WESTERN nareszcie w Płocku

Po trwających blisko rok pracach remontowych i wykończeniowych do największej na świecie rodziny hotelowej BEST WESTERN dołączył pierwszy w Płocku obiekt „Petropol”, jeden z najbardziej rozpoznawalnych budynków w miejskiej architekturze.

Odnowiony Hotel Petropol pod szyldem BEST WESTERN oficjalnie otworzył swoje podwoje dla gości na początku lutego br. Dziewięciopiętrowy, trzygwiazdkowy budynek, zlokalizowany przy Alei Stanisława Jachowicza 49, ma do zaoferowania przyjezdnym 83 pokoje gościnne i apartamenty, w których tradycja doskonale łączy się z nowoczesnością.

Budynek, w którym mieści się obecny hotel BEST WESTERN powstał jeszcze w latach 60. XX wieku. Do niedawna był siedzibą polskiego przedsiębiorstwa z branży hotelarskiej „Orbis". Po generalnym remoncie został w pełni przystosowany do standardów obowiązujących w sieci BEST WESTERN. Głównym inwestorem jest Petropol „DA&PAF" Sp. z o.o. i Wspólnicy Spółka Komandytowa.

- Otwarcie hotelu BEST WESTERN Petropol to dla nas pierwszy krok w kierunku intensywnego rozwoju w Polsce, który zaplanowaliśmy na 2015 rok. Obiekt ten w przeszłości był wizytówką miasta, chcemy przywrócić mu dawną renomę. Jestem przekonany, że nasze starania umożliwią nam pozyskanie wielu lojalnych klientów - zapewnia Gheorghe Marian Cristescu, Dyrektor BEST WESTERN na Polskę.

Do dyspozycji gości, oprócz 83 pokoi, a w tym 4 najwyższej klasy apartamentów, oddano także dwie w pełni wyposażone sale konferencyjne mogące w sumie pomieścić do 145 osób (większa 120 osób, mniejsza maksymalnie 25 osób). Zaplecze hotelowe oraz wykwalifikowany personel zapewnia również pełną obsługę uroczystych bankietów oraz konferencji. W budynku „Petropolu" przewidziano również pomieszczenia biurowe, które można wynająć pod działalność handlową lub usługową.

- Petropol to silna marka w oczach lokalnej społeczności, natomiast BEST WESTERN to gwarancja jakości rozpoznawania na całym świecie. Wierzę, że połączenie tych dwóch czynników przeniesie nam sukces - powiedziała Izabela Jarota-Wahed, Dyrektor Generalny BEST WESTERN Hotel Petropol.

Dużą zaletą hotelu jest jego lokalizacja. Obiekt jest położony w samym centrum Płocka, w bliskim sąsiedztwie dworca autobusowego oraz kolejowego, a także niedaleko najważniejszych atrakcji miejskich.
Nowo powstający Hotel BEST WESTERN Petropol w Płocku adresuje swoją ofertę przede wszystkim do klienteli podróżującej w celach biznesowych lub naukowych.

- Płock potrzebuje hotelu, który odpowie na oczekiwania wymagających gości, a międzynarodowe standardy sieci BEST WESTERN są dla podróżnych synonimem najwyższej jakości usług - powiedział Dariusz Malinowski, przedstawiciel Spółki Petrol „DA&PAF".

Więcej informacji na: http://www.bestwestern.pl/

Peperoni

Zabierz swoje wspomnienia ze sobą. Wygodne i stylowe zestawy walizek. Dowiedz się więcej!