Kobieta, zdrowie, uroda » Uroda

Bezbolesna depilacja laserowa w Warszawie

Laserowe usuwanie włosów to nowoczesna technologia niszczenia mieszków włosowych za pomocą promieniowania świetlnego. Laser jest najbardziej zaawansowaną techniką, dlatego liczba zabiegów usuwania owłosienia będzie mniejsza niż w przypadku stosowania innych technik.

Kolejną zaletą technologii laserowej jest to, że można ją stosować na skórze od najjaśniejszego do najciemniejszego koloru i do każdego rodzaju włosów. Diodowy laser Epildream One o długości fali 808 nm służy do całkowicie bezpiecznych i szybkich procedur trwałego usuwania włosów, dlatego to za jego pomocą najczęściej wykonywana jest depilacja laserowa. W Warszawie znajduje się salon kosmetyczny Health and Beauty, który korzysta z tego lasera zapewniając swoim klientom bezbolesne zabiegi.

Na czym polega depilacja laserowa?

Zasada selektywnej fototermolizy, na której opiera się laserowe usuwanie włosów, przekształca energię świetlną wytwarzaną przez źródło laserowe w energię cieplną. Proces ten powoduje przegrzanie, które osłabia cebulkę włosa bez uszkadzania okolicznych obszarów. Unikalny innowacyjny system chłodzenia sprawia, że procedura jest jeszcze bezpieczniejsza i przyjemniejsza.

Obecnie depilacja wykonywana jest za pomocą lasera diodowego Epildream One, który wnika w głąb skóry, niszcząc nie tylko trzon włosa, ale także jego mieszek włosowy do podstawy. Laser diodowy działa tylko na aktywne cebulki, ale po 3-5 tygodniach uśpione mieszki włosowe budzą się i wyrastają nowe włosy, które są niszczone podczas kolejnych zabiegów. Tak, więc, aby całkowicie pozbyć się niechcianych włosów należy poddać się kilku procedurom depilacji laserowej. Najczęściej od trzech do ośmiu zabiegów, w odstępach od 6 do 10 tygodni. Podczas konsultacji z kosmetologiem, wstępnie ustalana jest liczba procedur, jednak osiągane efekty będą decydowały o zakończeniu sesji.

Które urządzenie jest obecnie uważane za najbardziej innowacyjne?

Można śmiało powiedzieć, że istnieje niewątpliwy lider w dziedzinie depilacji laserowej, jest to laser Epildream One, który przewyższa wiele systemów usuwania włosów pod względem wydajności, wygody i bezpieczeństwa. Urządzenie kieruje potężny przepływ energii bezpośrednio do celu, a skóra pozostaje nienaruszona. Kolejną zaletą jest duży rozmiar plamki świetlnej, co oznacza, że duży obszar skóry można depilować w krótkim czasie. Klienci salonu kosmetologii są zadowoleni z osiąganych wyników depilacji laserowej w Warszawie, chętnie usuwają owłosienie z delikatnych obszarów, jak górna warga, okolice pachowe i bikini.

To innowacyjne urządzenie do usuwania włosów rozróżnia stopień opalenizny i automatycznie ustawia niezbędne parametry. W takim przypadku wiązka działa wyłącznie na pigment włosów lub po prostu rozprasza. Im dłuższa długość fali, tym głębiej wiązka przenika do tkanki. Oznacza to, że celem lasera diodowego jest melanina i hemoglobina. Długość fali lasera Epildream One wynosi 808 nm, dlatego ciepło z wiązki dociera do podstawy włosów, niszcząc jedynie mieszek włosowy i brodawkę włosową. Specjalny czas trwania impulsu chroni skórę przed uszkodzeniem. Wiązka laserowa skierowana na konkretny obszar ciała wpływa na mieszki włosowe, nie naruszając integralności naskórka.

Depilacja laserowa na dowolnej części ciała

Obecnie laserowe usuwanie włosów jest najskuteczniejszym i najbezpieczniejszym sposobem usuwania owłosienia z dowolnej części ciała, niezależnie od tego, czy chodzi o twarz, nogi, ręce, plecy, klatkę piersiową czy okolice bikini. Coraz więcej kobiet i mężczyzn korzysta z tej nowoczesnej procedury. A dzięki zastosowaniu profesjonalnego lasera nie trzeba martwić się odrastającymi włosami. Laser diodowy wypada korzystnie w porównaniu z wieloma innymi istniejącymi opcjami usuwania włosów, dzięki któremu można trwale pozbyć się niechcianych włosów z poszczególnych częściach ciała. Działając na powierzchnię skóry tak delikatnie, jak to możliwe, laser, w przeciwieństwie do depilacji elektrycznej, w której stosuje się impulsy prądu elektrycznego, nie powoduje bólu podczas zabiegu, a proces usuwania włosów zajmuje tylko kilka minut.

Kto może skorzystać z depilacji laserowej?

Laserowe usuwanie owłosienia pozwala uzyskać estetyczny wygląd skóry oraz uprościć zabiegi pielęgnacyjne, które należy wykonać każdego dnia. Często depilacja laserowa staje się jedyną alternatywą na pozbycie się nadmiernie rosnących włosów, ponieważ znane wcześniej metody nie mogą zostać zastosowane ze względu na osobiste cechy danej osoby. Dzieje się tak w przypadku, gdy:

• Występuje obfite owłosienie, które szybko odrasta
  • Inne metody usuwania owłosienia wywołały podrażnienie skóry i dolegliwości bólowe
  • Występuje duża ilość wrastających włosków
  • Doszło do zapalenia mieszków włosowych.

W wymienionych wyżej przypadkach kosmetolog może zalecić poddanie się depilacji laserowej. Pomoże to uwolnić się od przykrych odczuć w trakcie zabiegu, niechcianego owłosienia i zauważalnie ułatwić sobie życie. W obecnym postępowym okresie to właśnie depilacja laserowa słusznie zajmuje niszę najbezpieczniejszych, najszybszych i najwyższej, jakości usuwania włosów. Rynek usług kosmetologicznych oferuje wiele rodzajów laserów i innych nowoczesnych urządzeń do usuwania włosów. Ale w porównaniu z nimi laser Epildream One stanowi poważny krok w przyszłość. Poddając się depilacji laserowej w Warszawie można uniknąć reakcji alergicznych, podrażnień czy zaczerwienionej skóry. Doświadczony kosmetolog dopasowuje wiązkę lasera do danego fototypu skóry, gwarantując brak efektu bólowego i osiągnięcie gładkiej skóry.

slawek