Technologie » Komputery

Bitdefender Internet Security 2012 Produktem Roku 2011 magazynu PC World

Bitdefender Internet Security 2012 został wyróżniony przez redakcję magazynu PC World tytułem “Produkt Roku 2011”

Magazyn PC World każdego roku przyznaje swoje nagrody najlepiej ocenianym produktom, technologiom i usługom, jakie pojawiły się w czasie ostatnich 12 miesięcy. Redakcja magazynu przyznaje tytuł opierając się na wynikach rygorystycznych testów przeprowadzonych przez własne laboratorium badawcze.

Uzyskanie przez Bitdefender Internet Security 2012 znaku Produkt Roku stanowi gwarancję jego najwyższej jakości i jest kolejnym potwierdzeniem doskonałych wyników programu w testach publikowanych przez inne, niezależne organizacje, takie jak AV-Test.

Bitdefender uzyskał najwyższe oceny w kategorii wykrywania i ochrony komputera przed nieznanymi zagrożeniami (zero-day), także przeprowadzanymi poprzez strony www oraz pocztę elektroniczną. Jak podkreśla redakcja magazynu, w ciągu dwóch miesięcy testów program ten nie popełnił żadnego błędu, co rzadziej lub częściej zdarzało się konkurencji.

„Bardzo cieszy nas uzyskanie tak cennego wyróżnienia, jakim jest tytuł Produkt Roku 2011 magazynu PC World, przez oprogramowanie, którego wprowadzenie na polski rynek było naszym udziałem” mówi Marek Markowski, właściciel firmy Marken Systemy Antywirusowe, oficjalny dystrybutor Bitdefendera w Polsce. „Seria sukcesów produktów tej marki w badaniach zagranicznych organizacji znajduje potwierdzenie także w rodzimych testach, co dla nas stanowi ukoronowanie udanego roku współpracy z rumuńskim producentem.”

Informację o wszystkich laureatach rankingu Produkt Roku 2011, znaleźć można na stronie: http://pcworld.pl/produktroku.

Bitdefender® to twórca jednej z najszybciej i najefektywniej rozwijających się linii cenionego na świecie oprogramowania bezpieczeństwa. Od 2001 roku Bitdefender jest pionierem branży, opracowującym i wdrażającym nagradzane technologie bezpieczeństwa. Każdego dnia Bitdefender chroni cyfrowe doświadczenia dziesiątek milionów użytkowników domowych i korporacyjnych na całym świecie. Rozwiązania Bitdefender rozpowszechniane są poprzez globalną sieć partnerów i dystrybutorów z wielu krajów.

Ostatnio firma uzyskała szereg niezależnych rekomendacji w Stanach Zjednoczonych, Zjednoczonym Królestwie i innych krajach Europy, takich jak ConsumerSearch, Which?, Stiftung Warentest czy Taenk. Technologia antywirusowa Bitdefendera znalazła się na szczycie wiodących w branży testów AV-Test i AV-Comparatives. Więcej informacji na temat Bitdefendera i jego produktów można znaleźć na stronach internetowych poświęconych rozwiązaniom bezpieczeństwa. Dodatkowo, na stronie www.malwarecity.com Bitdefender przedstawia kulisy i najbardziej aktualne informacje dotyczące zagrożeń bezpieczeństwa, pozwalając użytkownikom śledzić jego codzienną walkę ze złośliwym oprogramowaniem.

Marken Systemy Antywirusowe istnieje od 1999 roku i aktywnie działa w  branży bezpieczeństwa informatycznego na terenie całej Polski. Firma zajmuje się dystrybucją oraz wdrażaniem produktów związanych z najnowszymi technologiami w zakresie bezpieczeństwa i ochrony danych w sieciach komputerowych, zwłaszcza oprogramowania antywirusowego. W swojej ofercie posiada rozwiązania, które otrzymały pozytywne opinie i certyfikaty w  niezależnych testach prowadzonych przez laboratoria na całym świecie. Należą do nich m.in. takie światowe marki jak: BitDefender, TrustPort, Kaspersky, ESET, Avast, F-Secure, USB Lock, DeviceLock, NETASQ, G DATA, Acronis.

Marken Systemy Antywirusowe