Dom » Wnętrza

Blaty Pfleiderer - najchętniej kupowane wzory

Jasne, utrzymane w neutralnych beżach i kremach, o rysunku inspirowanym pięknem naturalnych kamieni – takie są najchętniej obecnie kupowane blaty kuchenne. W trend ten doskonale wpisuje się oferta firmy Pfleiderer, w której nie brakuje produktów spełniających wymagania klientów i wychodzących naprzeciwko ich potrzebom.

Blaty to w każdej kuchni element wyjątkowy. Z jednej strony – jako powierzchnia robocza są podstawowym miejscem wykonywania większości kuchennych czynności, z drugiej zaś stanowią istotny element dekoracyjny. Ich kolorystyka i rysunek potrafi całkowicie odmienić aranżację i charakter wnętrza.

Inspirowane kamieniem
Zgodnie z obecnymi trendami największą popularnością wśród klientów cieszą się blaty inspirowane wyglądem naturalnych kamieni – marmuru, trawertynu i piaskowca.
Proponowany przez Pfleiderer Marmur Jasny (R6254), to dekor bardzo delikatny. Jego kremowa, subtelna kolorystyka ożywiona jest delikatnym rysunkiem nieregularnie ułożonych żyłek. Podobnie łagodny jest Nubian Jasny (F8977), który charakteryzuje się nieco rozmazaną, jakby schowaną za mgłą grą różnych odcieni beżu. Zdecydowanie bardziej wyrazisty charakter ma Trawertyn (F7913). Jego paskowanie, które zostało podkreślone wariacją beży i kremów oraz kropkami delikatnych brązów, wiernie odwzorowuje piękno tej skały.
Inną propozycją jest Marmur Nero (F8997), którego głęboka czerń ożywiona została delikatnymi, asymetrycznie rozłożonymi jasnymi punktami, nadającymi temu wzorowi dynamiki.

Drewno i beton to dobry zestaw
Wśród hitów sprzedażowych firmy nie sposób nie wymienić również zastosowanych na blatach dekorów drewnopodobnych i inspirowanych metalami. Wśród tej pierwszej grupy niepodzielnie panują wzory: Dąb Sonoma (R3181) i Orzech (R4853). Dębowe dekory wyśmienicie wpisują się w aranżacje rustykalne, bliskie zarówno naturze, jak i człowiekowi. Ich niedoskonałości niezmiennie fascynują i budzą ciekawość. Spokojne rysunki orzechów, to z kolei propozycja idealna zwłaszcza dla tych, którzy cenią sobie w kuchni ponadczasową elegancję.
Coraz większą popularność zdobywa również wzornictwo wpisujące się w trend industrialny. W kolekcji Pfleiderer znajdziemy blaty doskonale odwzorowujące ten styl- dekor Aluminium (F8105), wzorowany tkaniną Cotton Grey (F8984), beton Smooth Concrete (F6462) i Raw Concrete (F6460). Takie wzory kupowane są coraz chętniej i  zdobywają serca klientów, którzy nie boją się odważnych, niebanalnych rozwiązań. Klientów, którzy odnajdując piękno w pulsie wielkiego miasta, chcą je przenieść do swoich wnętrz.

Profundo PR