Firma » Reklama

„Blue Dragon - Przybliża Daleki Wschód” druga odsłona kampanii reklamowej marki Blue Dragon

„Blue Dragon - Przybliża Daleki Wschód”  druga odsłona kampanii reklamowej marki Blue Dragon
AB Foods Polska rozpoczyna drugą odsłonę kampanii reklamowej marki Blue Dragon. Kampania obejmować będzie telewizję, kina, prasę konsumencką oraz Internet.

Z początkiem stycznia rusza druga osłona kampanii reklamowej marki Blue Dragon należącej do AB Foods Polska. Celem kampanii jest wzrost świadomości marki oraz przybliżenie konsumentom kultury Dalekiego Wschodu. Kampania obejmująca telewizję, kina, prasę konsumencką oraz Internet zaplanowana jest na pierwszy kwartał 2012 roku.

W tej odsłonie kampanii wykorzystany zostanie nowy spot reklamowy, który podobnie jak poprzedni pokazuje kunszt i precyzję rzemiosła Dalekiego Wschodu w zestawieniu

z łatwością przygotowania potraw z użyciem sosu Blue Dragon. Spoty o długości 20 sekund emitowane będą w kanałach telewizyjnych: TVN, Polsat Cafe oraz w kanałach tematycznych. Po raz pierwszy spoty reklamujące produkty Blue Dragon będzie można zobaczyć w kinach należących do sieci Multikino w największych miastach Polski. Dodatkowo kampania wspierana będzie działaniami w prasie konsumenckiej oraz materiałami POS.

Za planowanie i zakup telewizji odpowiada dom mediowy Zenith Optimedia Group. Wsparcie PR dla kampanii zapewnia agencja TBWA PR.

Blue Dragon to szeroka gama produktów kuchni orientalnej, w której znaleźć można produkty do sushi, gotowe sosy oraz dodatki kuchni azjatyckiej. Produkty Blue Dragon wyróżniają się oryginalnym smakiem, naturalnymi składnikami oraz brakiem konserwantów i sztucznych barwników.

joannat