Firma » Biznes

BMC Software kupiło Phurnace Software

Firma BMC Software reprezentowana w Polsce przez CompFort Meridian Polska poinformowała o zakupie firmy Phurnace Software.

Firma BMC Software reprezentowana w Polsce przez CompFort Meridian Polska poinformowała o zakupie firmy Phurnace Software, tworzącej oprogramowanie do automatyzacji wdrażania i konfiguracji aplikacji Java, które znacznie obniża koszty i ryzyko zarówno w środowiskach fizycznych, wirtualnych, jak i takich typu „cloud".

Ponieważ firmy coraz częściej stosują aplikacje Java w krytycznych usługach IT, informatycy zmagają się z problemem zapewnienia ich poprawnego wdrożenia, stabilności i konfiguracji. Rozwiązywanie tego problemu manualnie lub za pomocą skryptów prowadzi do niepewnego i spóźnionego wdrożenia, co negatywnie wpływa na biznes I poziom usług, a tym samym naraża na szwank przychody. Dodatkowo osłabia infrastrukturę powodując, że staje się ona trudniejsza w zarządzaniu.

BMC będzie sprzedawać i wspierać produkty Phurnace jako BMC BladeLogic Application Release Automation - jedynie rozwiązanie na rynku, które w pełni automatyzuje proces wdrażania aplikacji, redukuje ryzyko błędów i pomaga klientom uniknąć awarii.

BMC planuje także szybką integrację technologii Phurnace z pakietem BMC BladeLogic Server Automation Suite.

Więcej informacji można znaleźć pod adresem:

Informacje o firmie:
CompFort Meridian Polska Sp. z o.o. działa na polskim rynku od 1 stycznia 1990 r. i zatrudnia ponad 110 osób, a w roku 2008 osiągnęła obroty przekraczające 95 milionów złotych. Jest dostawcą rozwiązań do zarządzania systemami informatycznymi, gwarantujących najwyższy poziom bezpieczeństwa, dostępności i wydajności. Firma od ponad 12 lat współpracuje z BMC Software mając najwyższy status Solution Elite Provider. Posiada również tytuł Platinum Partner firmy Symantec. Jest autoryzowanym przedstawicielem firm: Serena Software, Check Point, Juniper Networks, RSA Security, Websense, Tufin Technologies, SafeStone, VeriSign, e-DMZ Security, Imperva oraz IBM w zakresie systemów zSeries i DB2.
Więcej informacji o CompFort Meridian Polska można znaleźć pod adresem: www.compfort.pl.

ap