Firma » Biznes

BMC Software ma pierwszy certyfikat ITIL

Firma BMC Software reprezentowana w Polsce przez CompFort Meridian, jako pierwsza wśród swoich konkurentów, otrzymała certyfikat zgodności z procesami ITIL - „ITIL® Process Compliant”.

Jest to jedyny w swoim rodzaju certyfikat usankcjonowany zarówno przez brytyjskie Rządowe Biuro ds. Handlu (OGC - Office of Government Commerce) oraz APM Group - właściciela i licencjodawcę znaków handlowych ITIL®. Oznacza to, że klienci BMC mogą być pewni, ze ich inwestycje w rozwiązania BMC rzeczywiście usprawniają procesy IT zgodnie z najlepszymi praktykami biblioteki ITIL (Information Technology Infrastructure Library).

ITIL, używany przez tysiące organizacji na całym świecie, stał się de facto standardem najlepszych praktyk IT. Aby otrzymać prestiżowy tytuł "ITIL® process compliant",  pakiet BMC Remedy IT Service Management musiał przejść rygorystyczne testy zgodności z istotą ITIL w zakresie Zarządzania Problemami i Incydentami. Testy obejmowały także analizę możliwości oprogramowania, dokumentację użytkownika i przebieg procesów, by zapewnić, że klient otrzymuje gotowe rozwiązanie w pełni zgodne z ITIL.

Sharon Taylor, naczelny architekt ITIL v3 powiedział: "Zastosowanie szkieletu ITIL to sprawdzona metoda ulepszania procesów IT i właściwego dostosowywania systemów i usług IT do biznesu, który one wspierają. W dzisiejszym  środowisku gospodarczym, procesy ITIL i rozwiązania w zakresie Zarządzania Usługami Biznesowymi, takie jak oferuje BMC, są priorytetami dla firm, które chcą robić więcej za mniej i zwiększać swoją efektywność. Program certyfikacji daje klientom większą pewność, że inwestują w rozwiązanie, które pomoże im dużo szybciej i łatwiej zrealizować korzyści wynikające z ITIL".

Informacje o CompFort Meridian Polska:

CompFort Meridian Polska Sp. z o.o. działa na polskim rynku od 1 stycznia 1990 r. i zatrudnia ponad 110 osób, a w roku 2008 osiągnęła obroty przekraczające 95 milionów złotych. Jest dostawcą rozwiązań do zarządzania systemami informatycznymi, gwarantujących najwyższy poziom bezpieczeństwa, dostępności i wydajności. Firma od ponad 12 lat współpracuje z BMC Software mając najwyższy status Solution Elite Provider. Posiada również tytuł Platinum Partner firmy Symantec. Jest autoryzowanym przedstawicielem firm: Serena Software, Check Point Juniper Networks, RSA, WebSense, Tufin, SafeStone oraz IBM w zakresie systemów zSeries i DB2.

Więcej informacji o CompFort Meridian Polska można znaleźć pod adresem: www.compfort.pl.

ap