Technologie » Komputery

Bonair SA w projekcie dla Liberty Direct

Bonair SA, autoryzowany partner Microsoft, zakończył projekt wdrożenia Hurtowni Danych wraz z narzędziami ETL w firmie ubezpieczeniowej Liberty Direct należącej do międzynarodowej grupy Liberty Mutual Insurance. Umowa obejmuje opracowanie projektu, implementację oraz utrzymanie rozwiązania.

Liberty Direct to jeden z najprężniej rozwijających się ubezpieczycieli, świadczących swoje usługi z wykorzystaniem różnych kanałów dystrybucji: multiagencji, kanałów bezpośrednich (Internet i telefon) oraz bancassurance. Firma ubezpiecza także samochody oferowane przez komisy samochodowe.

W związku z dynamicznym rozwojem i błyskawicznie rosnącą ilością danych gromadzonych w różnych systemach, Zarząd Liberty Direct zadecydował o wdrożeniu nowego rozwiązania. Potrzebne było narzędzie, które uprościłoby dostęp do informacji oraz pozwoliło kadrze zarządzającej możliwie szybko uzyskać odpowiedzi na takie pytania jak: ile trwa i kosztuje pozyskanie nowego klienta?, które produkty cieszą się największym zainteresowaniem i dlaczego? oraz jakie formy dotarcia do klientów są najbardziej efektywne?. Dodatkowo rozwiązanie miało pomóc w zidentyfikowaniu najskuteczniejszych konsultantów.

Czytaj calosc artykulu: http://www.erp-view.pl/business_intelligence/bonair_sa_w_projekcie_dla_liberty_direct.html

openmediagroup