Kobieta, zdrowie, uroda » Ciało
Ciecierzyca marki Halina – sposób na urozmaicenie diety
Zobacz więcej zdjęć » |
Cały świat w twojej kuchni
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Ciecierzyca wyglądem i smakiem przypomina ziarna grochu, dlatego też bywa nazywana „grochem włoskim”. Dzięki wysokiej zawartości białka świetnie sprawdzi się jako główny składnik pełnowartościowych potraw, w tym również wegetariańskich i wegańskich. Po ugotowaniu możemy wykorzystać ją do przyrządzenia arabskich przysmaków – humusu i falafelu, a także pożywnych zup, sycących pasztetów, kotlecików oraz różnego rodzaju past czy sałatek. Cieciorka dobrze komponuje się z przyprawami, takimi jak: curry, kurkuma, tymianek, kolendra, rozmaryn, gałka muszkatołowa.
Produkt idealny zwłaszcza dla kobiet
W 100 g ciecierzycy marki Halina znajdziemy 19 g białka, co stanowi aż 44% średniego dziennego zapotrzebowania na ten składnik dla osoby dorosłej. Tym samym świetnie sprawdzi się w diecie wegetarian i wegan zastępując białko pochodzenia zwierzęcego. To również bogate źródło węglowodanów (50,2 g w 100 gramach produktu) oraz błonnika (11,9 g/ 100 g) korzystnie wpływającego na pracę układu pokarmowego. Dzięki temu potrawy przygotowane z ciecierzycy są sycące, a przy tym lekkostrawne. Znajdziemy tam również miedź i mangan. Ten ostatni wpływa na produkcję tyroksyny, przekładającej się na dobrą pracę tarczycy, oraz usprawnia działanie systemu nerwowego.
Aby zapoznać się z pełnym asortymentem inspirujących i zdrowych produktów marki Halina zapraszamy na stronę: www.halina.eu oraz na fanpage:
www.facebook.com/HalinaiBrittaNaTropieDobregoSmaku
Nadesłał:
flypr
|
Komentarze (0)