Gospodarka » Żywność
Cieciorkowe Pyszności od Primaviki
Zobacz więcej zdjęć » |
Jeżeli jeszcze nie wiesz, jak smakuje cieciorka i dlaczego jest podstawowym składnikiem diety wegetariańskiej, najwyższy czas na szybki kurs z wiedzy o cieciorce i małą rewolucję w Twojej kuchni! Choć ciecierzyca była powszechnie stosowana w kuchni staropolskiej, obecnie nie należy do najpopularniejszych roślin strączkowych jadanych przez Polaków. Jest to ogromne niedopatrzenie, ponieważ groch włoski jest smaczny, zdrowy, sycący i doskonale nadaje się do urozmaicenia diety. Właśnie dlatego warto wypróbować ciecierzycę, korzystając z propozycji prawdziwych ekspertów od zdrowego żywienia w smakowitym stylu.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Cieciorka w pomidorach Primavika to przepyszne danie, którego przygotowanie zajmuje dosłownie 5 minut. Cieciorka zawiera mnóstwo białka, węglowodanów, fosforu, potasu, magnezu, żelaza, błonnika oraz większość witamin z grupy B, a podana z ryżem lub pieczywem stanowi wyśmienite, odżywcze danie Cieciorka w pomidorach marki Primavika nie zawiera konserwantów, glutaminianu sodu, sztucznych barwników i aromatów. Jest przykładem żywności pełnowartościowej, zdrowej oraz – co równie ważne – bardzo smacznej.
Druga propozycją Primaviki jest Pasztet warzywny z cieciorką. Pasztet ma delikatną kremową konsystencję oraz łagodny smak warzyw, których udział w paście przekracza 50%. Dzięki temu porcja pasztetu wraz z kromką świeżego, wieloziarnistego chleba, zapewnia organizmowi mnóstwo potrzebnych i wartościowych składników.
Trzecią cieciorkową propozycją jest BIO Pasztet pomidorowy z cieciorką, polecany przez ekologiczną markę Primaeco należącą do firmy Primavika. Został on przygotowany bez udziału soi, dlatego bez obaw mogą po niego sięgać osoby, które z różnych względów powstrzymują się od jedzenia tego ziarna. Ciecierzyca - jeden z głównych składników tego pysznego pasztetu, zawiera 25% białka o korzystnym składzie aminokwasowym, dlatego z powodzeniem zastępuje wszelkie produkty mięsne. Pasztet pomidorowy z cieciorką BIO to wyrób najwyższej jakości, wyprodukowany wyłącznie z naturalnych surowców pochodzących z gospodarstw ekologicznych, które dostarczają żywność wyhodowaną w sposób naturalny, bez użycia nawozów sztucznych i chemicznych środków ochrony roślin. Dzięki temu pasztet Primaeco, poza gwarancją jakości, może pochwalić się również pełnym i głębokim smakiem warzywnych dodatków, niezaburzanym przez pestycydy czy konserwanty.
www.primavika.pl
Nadesłał:
Kamila Nowakowska
|
Komentarze (0)