Rozrywka i wypoczynek » Turystyka

Click&Go rozpoczyna współpracę z serwisem Wakacje.pl

Click&Go Polska – internetowe biuro podróży - 12 grudnia rozpoczęło współpracę z największą siecią agencyjną w Polsce – Wakacje.pl. Klienci będą mieli możliwość korzystania z oferty Click&Go w sieci stacjonarnej Wakacje.pl oraz My Travel.

Click&Go Polska to internetowe biuro podróży tworzące swoją ofertę w oparciu o technologię dynamicznego pakietowania, dając klientowi możliwość komponowania wyjazdu na stronie internetowej. Marka wywodzi się z Irlandii gdzie z sukcesem działa już od 10 lat. Oferta Click&Go pojawiła się w Polsce w 2018 roku i od tego czasu dynamicznie się rozwija, umożliwiając konsumentom w Polsce wczasy na 18 wakacyjnych kierunkach, oraz wyjazdy typu ,,City Break’’ aż do 8 europejskich miast. Propozycje Click&Go Polska to idealne rozwiązanie dla osób, które dotychczas zamiast ofert touroperatorów samodzielnie rezerwowali poszczególne komponenty wycieczki u różnych dostawców, przez co tracili możliwości, jakie daje biuro podróży. Teraz mogą zrobić to samo uiszczając jedną, łączną opłatę za hotel, lot i inne składowe wyjazdu oraz korzystać z zabezpieczenia w postaci gwarancji ubezpieczeniowej wystawionej przez ERGO dla Click&Go oraz Turystycznego Funduszu Gwarancyjnego. To klient decyduje jakie usługi wliczy w swój pakiet, który jest tworzony w dynamiczny sposób w oparciu o regularne rejsy linii lotniczych.

Nieustannie staramy się poszerzać swoją ofertę i usprawniać procesy związane z rezerwacją naszych wyjazdów, to oznacza również wyjście naprzeciw klientom, którzy preferują rezerwację wyjazdów w biurze stacjonarnym. Przyszedł moment, w którym wchodzimy we współpracę z liderem rynku multiagencyjnego. Mamy nadzieję, że nasi klienci docenią, że wychodzimy naprzeciw ich oczekiwaniom, a znana marka Wakacje.pl pomoże nam zbudować zaufanie na Polskim rynku. – komentuje Michał Głowa, Country Manager Click&Go Polska.

Wakacje.pl to lider na multiagencyjnym rynku turystyki zorganizowanej w Polsce i właściciel największego, a zarazem pierwszego w polskim internecie serwisu turystycznego. Celem spółki jest adresowanie wszystkich potrzeb turystycznych Polaków, co realizuje poprzez konsekwentny rozwój oferty produktowej oraz kanałów dystrybucji. Klienci Wakacje.pl mogą zarezerwować wyjazdy w całości online, poprzez infolinię lub w jednym z salonów stacjonarnych. Dzisiaj to 380 biur zlokalizowanych w całej Polsce, działających pod markami Wakacje.pl, MyTravel i Wakacyjny Świat. Od 2020 roku klienci sieci stacjonarnych Wakacje.pl i MyTravel zyskali dostęp do oferty Click&Go. Mamy nadzieję, że współpraca z tak dużą i uznaną marką jaką jest Wakacje.pl przyczyni się do wzrostu rozpoznawalności Click&Go w Polsce. Dla Wakacje.pl taki produkt będzie cennym uzupełnieniem oferty, która w obszarze dynamicznego pakietowania jest na wczesnym etapie rozwoju w Polsce.

Ambicją Wakacje.pl jest dostarczenie turystom możliwie najszerszego wyboru produktów i usług bez względu na to, jakie jest ich miejsce zamieszkania. Dywersyfikacja portfela produktowego pozwala nam szybko i sprawnie odpowiadać na zróżnicowane potrzeby podróżujących, a możliwość dynamicznego pakietowania doskonale wpasowuje się w tę strategię. Trendy w podróżowaniu się zmieniają, a my jako największy gracz na rynku jesteśmy zobowiązani na te zmiany reagować. Jako jedyni w Polsce rozpoczynamy współpracę z Click&Go, co podnosi naszą konkurencyjność i pozwala na jeszcze lepsze adresowanie potrzeb i spełnianie marzeń o podróżowaniu, których Polacy mają coraz więcej. - komentuje Klaudyna Fudala - Manager ds. PR / Rzecznik Prasowy

Klang! Media