Gospodarka » Żywność

Co wiesz o pomidorach?

Co wiesz o pomidorach?
Zobacz więcej zdjęć »
Czy wiesz, że pomidory oraz soki pomidorowe są niezastąpionym źródłem potasu, odpowiedzialnego w naszym organizmie za regulowanie równowagi wodnej czy optymalne dotlenienie naszego mózgu, co pozwala nam na jasne, twórcze myślenie?

Ten pomidorowy pierwiastek ma także korzystny wpływ na nasze serce, pozwalając mu na utrzymanie właściwego rytmu. Odpowiednia ilość potasu utrzymuje w dobrej kondycji także naszą psychikę. Niedobór natomiast jest brzemienny w skutki i objawia się zaburzeniami koncentracji, bezsennością, bólami głowy, omdleniami, zaburzeniami rytmu serca, zaparciami a nawet stanami lękowymi.

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Dlatego lepiej zapobiegać utracie potasu, niż później być zmuszonych do szybkiego zwiększenia jego zawartości w organizmie, będąc jednocześnie narażonym na wszelkiego rodzaju nieprzyjemne skutki jego niedoboru. Powinny o tym pamiętać przede wszystkim osoby lubujące się w smaku kawy, ponieważ jej regularne picie pozbawia nas tego dobroczynnego pierwiastka. Pomidorowy sok Łabuś, w skład którego wchodzą przetarte, dojrzałe i soczyste pomidory doprawione do smaku solą i wzbogacone dodatkiem witaminy C jest doskonałym uzupełnieniem tego jakże ważnego pierwiastka w naszym organizmie. Jest również źródłem błonnika pokarmowego.

Dobrą wiadomością dla dorosłych degustatorów pomidorowych pyszności jest to, że Łabuś ze względu na bardzo dużą zawartość potasu idealnie nadaje się na złagodzenie nieprzyjemnych skutków „zakrapianych” imprez, ponieważ wyrównuje w naszym organizmie zapasy tego pierwiastka, których pozbywamy się na własne życzenie, pijąc wyskokowe trunki. Warto o tym pamiętać, szykując się do mających niedługo nadejść Andrzejek. Dobrze będzie mieć na drugi dzień pod ręką buteleczkę pomidorowego Łabusia.

Posiadając wiedzę na temat zbawiennych właściwości potasu, grzechem byłoby jej nie wykorzystać z pożytkiem dla nas samych, dlatego warto wprowadzić na stałe do naszego menu Łabusia, który oprócz dobroczynnego potasu i błonnika dostarczy nam wyjątkowych doznań smakowych.



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

Kamila Nowakowska

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »