Technologie » Komputery

Commvault i Laitek nawiązują strategiczną współpracę

Firmy Commvault i Laitek poinformowały o nawiązaniu wielopłaszczyznowej, strategicznej współpracy, której celem jest wspólne opracowywanie i wprowadzanie na rynek rozwiązań do zarządzania danymi klinicznymi.

Pomoże to sprostać rosnącemu zapotrzebowaniu szpitali na kompleksowe systemy do zarządzania informacją.

Aby dodatkowo wzmocnić zawiązaną partnerską relację i zapewnić spójność celów biznesowych obu przedsiębiorstw, firma Commvault zdecydowała się na strategiczną inwestycję w Laitek. Połączenie doświadczenia firmy Laitek w dziedzinie migracji danych i rozwiązań Commvault do ochrony danych i zarządzania informacją w branży medycznej pozwoli szpitalom odzyskać kontrolę nad ich danymi klinicznymi oraz odpowiednio nimi zarządzać, a także chronić je w dłuższej perspektywie.
B Informację tę podano do wiadomości podczas 101. zgromadzenia naukowego i dorocznego spotkania Północnoamerykańskiego Towarzystwa Radiologicznego (RSNA), które odbywa się w dniach 29 listopada – 4 grudnia w Chicago.

Szpitalom coraz bardziej zależy na modernizacji systemów do obrazowania medycznego i obsługi akt pacjentów przy jednoczesnym obniżaniu kosztów technologii do przechowywania danych i przetwarzania informacji. Ma to poprawić współpracę i zapewnić pacjentom lepszą opiekę. Ilość danych medycznych w formie elektronicznej gwałtownie rośnie z uwagi na wzrost liczby osób mających dostęp do przystępnej opieki medycznej i powszechne dążenie branży do cyfryzacji wszystkich informacji na temat pacjenta. Stwarza to olbrzymie wyzwania w obszarze przechowywania, ochrony i odzyskiwania danych, zdjęć i akt pacjentów.

Czytaj całość artykułu tutaj: http://www.magazynit.pl/swiat/commvault-i-laitek-nawiazuja-strategiczna-wspolprace.html

openmediagroup