Technologie » Komputery

CompFort Meridian partnerem technologicznym firmy Tufin Technologies

CompFort Meridian partnerem technologicznym  firmy Tufin Technologies
Firma CompFort Meridian Polska Sp. z o.o. otrzymała tytuł partnera technologicznego Tufin Technologies – lidera w zarządzaniu bezpieczeństwem IT.

CompFort Meridian od niemal dwóch lat posiada produkty firmy Tufin Technologies w swojej ofercie. Teraz jednak firma przystąpiła do otwartej platformy Tufin Open Platform (TOP), pozwalającej na tworzenie własnych komponentów monitorujących urządzenia znajdujące się w infrastrukturze IT.

Dzięki temu, CompFort będzie mógł dostosowywać oferowane rozwiązania do specyficznych potrzeb konkretnego klienta.

Flagowym produktem Tufin Technologies jest Tufin Security Suite v. 4.5, składający się ze znanych wcześniej rozwiązań:

SecureTrack - oprogramowanie do zarządzania, monitorowania, optymalizacji i analizy polityki zapór ogniowych. Umożliwia ono dowolnej wielkości organizacjom zwiększenie poziomu bezpieczeństwa i zautomatyzowanie codziennego utrzymania firewalli.

SecureChange Workflow - uzupełnia rozwiązanie SecureTrack o komponent do zarządzania zmianą w polityce zapór ogniowych. Zarządza cyklem życia żądań zmian w polityce od momentu wystąpienia wniosku o zmianę, kalkulacji ryzyka, zatwierdzenia, poprzez implementację oraz audyt.

Tufin wspiera rozwiązania takich firm, jak: Check Point, Cisco, Juniper, Fortinet, Blue Coat, F5.

Informacje o firmach:

CompFort Meridian Polska Sp. z o.o. działa na polskim rynku od 1 stycznia 1990 r.
i zatrudnia ponad 110 osób, a w roku 2008 osiągnęła obroty przekraczające 95 milionów złotych. Jest dostawcą rozwiązań do zarządzania systemami informatycznymi, gwarantujących najwyższy poziom bezpieczeństwa, dostępności i wydajności. Firma od ponad 12 lat współpracuje z BMC Software mając najwyższy status Solution Elite Provider. Posiada również tytuł Platinum Partner firmy Symantec. Jest autoryzowanym przedstawicielem firm: Serena Software, Check Point Juniper Networks, RSA Security, Websense, Tufin Technologies, SafeStone, VeriSign, e-DMZ Security, Imperva oraz IBM w zakresie systemów zSeries i DB2.

Więcej informacji o CompFort Meridian Polska można znaleźć pod adresem: www.compfort.pl.

Tufin Technologies jest wiodącym dostawcą rozwiązań typu Security Lifecycle Management, które pozwalają dużym organizacjom zwiększyć bezpieczeństwo, zapewnić ciągłość biznesu i podnieść efektywność operacyjną. Tufin SecureTrackTM I SecureChangeTM Workflow pomagają zespołom odpowiedzialnym za bezpieczeństwo zarządzać zmianami, minimalizować ryzyko i automatyzować żmudne zadania manualne. Tufin pozwala także przeprowadzać niezawodny audyt i dowodzić zgodności ze standardami korporacyjnymi i zewnętrznymi. Założona w 2003 roku przez ekspertów w zakresie zabezpieczeń i systemów biznesowych, firma Tufin obsługuje dziś 300 klientów na całym świecie. Są to m.in. instytucje finansowe, dostawcy usług telekomunikacyjnych, korporacje transportowe, firmy energetyczne czy farmaceutyczne. Więcej informacji można znaleźć pod adresem: www.tufin.com.

ap