Społeczeństwo » Szkolnictwo i nauka

Concordia dla nauki

Concordia od czterech lat wspiera Konkurs na najlepszą pracę doktorską, magisterską, licencjacką i podyplomową z dziedziny ubezpieczeń gospodarczych i społecznych. Jego celem jest zachęcenie młodych ludzi do podejmowania badań związanych z ubezpieczeniami.

Inicjatywa realizowana jest przez Rzecznika Ubezpieczonych, Fundację Edukacji Ubezpieczeniowej i Gazetę Ubezpieczeniową.

Podczas aktualnej edycji Konkursu wpłynęło: 6 prac doktorskich, 26 prac magisterskich, 13 prac licencjackich oraz 12 prac podyplomowych.

Uroczyste wręczenie nagród odbyło się 11 czerwca 2014 r. w siedzibie Rzecznika Ubezpieczonych. Concordia Ubezpieczenia reprezentowana była przez Pana Artura Schulze - Dyrektora Oddziału w Warszawie.

- Misją Concordii jest edukowanie polskiego społeczeństwa, głównie w zakresie ubezpieczeń rolnych. Chcemy być bowiem wiodącym merytorycznie ubezpieczycielem w tym segmencie. Dlatego też chętnie wspieramy inicjatywy, których celem jest promowanie szeroko pojętej wiedzy ubezpieczeniowej. – mówi Andrzej Cyganik – Prezes Concordii Ubezpieczenia.

Brandscope