Dom » Wnętrza

Czar lat 20. w białej łazience – baterie Retro Classic Grupy Armatura

Biel jest ponadczasowa i nigdy nie wychodzi z mody. Jak żaden inny kolor daje nieograniczone możliwości aranżacyjne. Dobrze prezentuje się w zestawieniu zarówno z kamieniem, szkłem i metalem.

Śnieżna kolorystyka łazienki w połączeniu z bateriami z serii Retro Classic Grupy Armatura sprawi, że w  nowoczesnym salonie kąpielowym zagości nowy, odświeżony styl z elementami retro.

W projektach nowoczesnych łazienek coraz częściej biel stanowi główną tonację kolorystyczną we wnętrzu. Jest to barwa, która stała się synonimem wysokiej klasy i jakości. Wprowadza do pomieszczeń lekkość i świeżość. Biel jest idealnym tłem, wówczas gdy urządzamy małą łazienkę. Sprawia, że wnętrze zostaje optycznie powiększone. W połączeniu z odpowiednio dobranym oświetleniem i akcesoriami umożliwia aranżację przestrzeni zgodnie z określonym stylem i upodobaniami domowników. Jeśli do nowoczesnej łazienki wprowadzimy armaturę o charakterystycznych kształtach, w stylu vintage nabierze ona stylowej elegancji. Wysmakowana linia baterii Retro Classic Grupy Armatura, z wystylizowanymi pokrętłami doda wnętrzu szyku z lat 20. poprzedniego stulecia. Chcąc wzmocnić ten efekt zdecydujmy się na bogato zdobione lustra w pozłacanej ramie oraz stylowy dodatek w postaci srebrnej mydelniczki.

Nowe horyzonty bieli
Śnieżna kolorystyka sprawia, że wnętrze zyskuje na elegancji i ponadczasowej estetyce. Jest to również rozwiązanie, które daje nam stuprocentową gwarancję uzyskania zharmonizowanego efektu wizualnego. Biel stanowi doskonałe tło dla łazienki urządzonej  zarówno w stylu retro jak i nowoczesnym. Odpowiednio dobierając armaturę łazienkową będziemy mogli zestawić ze sobą te dwa trendy. Zastosowane w bateriach z kolekcji Retro Classic Grupy Armatura porcelanowe dodatki, w odcieniu kości słoniowej w połączeniu z subtelną bielą ceramiki sanitarnej, wprowadzą do wnętrza świeży pomysł aranżacyjny.

Na szczególną uwagę zasługuje bateria wannowa stojąca Retro Classic z podłączeniem do posadzki i centralnie umieszczoną rączką natryskową. Stylowe wygięcie pozwala na dopasowanie jej do wanny wolnostojącej. Metalowa rączka natryskowa, z porcelanowym uchwytem przeniesie nas w klimat „małej czarnej” Coco Chanel, sznurów pereł i czarnobiałych filmów z Marleną Dietrich. Jeśli aranżujemy małą łazienkę, wybierzmy baterię wannową ścienną lub baterię natryskową ścienną z natryskiem przesuwnym z kolekcji Retro Classic. Ponadczasowy styl vintage dopełni bateria umywalkowa stojąca Retro Classic, z delikatnie zaokrąglonym korpusem. Porcelanowe elementy pokręteł zdobi ręczna sygnatura temperatury wody, w odcieniu czerwonego i niebieskiego atramentu. Ponieważ urządzanie łazienki inspirowanej buduarem sprzed ponad 80 lat wymaga konsekwencji aranżacyjnej Grupa Armatura oferuje również baterie bidetowe stojące Retro Classic. Ich zastosowanie pozwoli nam połączyć walory artystyczne stylowego wzornictwa z codzienną wygodą użytkowania.

Bateria wannowa Retro Classic z podłączeniem do posadzki – cena od 3364,00 zł brutto
Bateria umywalkowa Retro Classic – cena od 544,00 zł brutto
Bateria bidetowa Retro Classic – cena od 604,00 zł brutto

Producent: Grupa Armatura
www.grupa-armatura.pl

Grupa Armatura jest wiodącym polskim producentem baterii, zaworów i grzejników aluminiowych. Główną ofertę firmy stanowi szeroka gama baterii łazienkowych i kuchennych oraz natrysków, Uzupełnieniem oferty są zawory wodne, grzewcze i gazowe oraz grzejniki aluminiowe wraz z elementami montażowymi.
Wysoka klasa produktów i świadczonych usług jest nadrzędną wartością charakteryzującą firmę.
W celu zapewnienia komfortu klientom, Grupa Armatura posiada rozbudowaną sieć dystrybucyjną, obejmującą hurtownie instalacyjno-sanitarne, hipermarkety budowlane oraz sklepy patronackie.
Klienci mają zagwarantowany serwis gwarancyjny – 48 godzin, do dyspozycji Klientów jest bezpłatna infolinia. Działania zgodne z ISO 9001 oraz nowoczesne rozwiązania w postaci serwisów gwarancyjnych i pogwarancyjnych dają poczucie satysfakcji nawet najbardziej wymagającym klientom.

E.C.H.O. Communications