Rozrywka i wypoczynek » Turystyka

Czas na ferie w Krakowie!

Kraków to magiczne miasto, które co roku przyciąga rzeszę turystów z całej Polski. W połowie stycznia uczniowie polskich szkół rozpoczęli zimowe ferie, wielu z nich wraz z rodzicami odwiedzi właśnie miasto Kraków.

Co takiego wyjątkowego kryje w sobie to miejsce? Nie tylko szereg ciekawych zabytków takich jak Wawel oraz Kościół Mariacki, ale również wiele niezapomnianych kawiarenek, teatrów oraz muzeów.

Ferie to czas lenistwa, odpoczynku i świetnej zabawy. To czas, który można spędzić z całą rodziną, korzystając z uroków zimy oraz atrakcji jakie czekają na nas w wielkich miastach. To co z pewnością warto zwiedzić podczas podróży po Krakowie to wyjątkowy rynek. Jego atmosfera potrafi urzec każdego turystę. Kawiarnie, które przyciągają swym wyszukanym smakiem, zabytkowe Sukiennice, Kościół Mariacki oraz niezwykłe dorożki to największe zalety krakowskiego rynku.

Niekwestionowanym miejscem, które koniecznie trzeba zobaczyć będąc w Krakowie jest Zamek Królewski na Wawelu. Ta królewska rezydencja jest najwspanialszym zabytkiem architektury w Polsce i bezcenną pamiątkom narodową. Reprezentacyjne Komnaty i Apartamenty Królewskie, Skarbiec, Katedra czy Smocza Jama to tylko część atrakcji, które można podziwiać na zamku królewskim. Turyści, którzy zatrzymują się w naszych apartamentach w samym centrum Krakowa, podkreślają, że Wawel to niezapomniane miejsce, które przyciąga całe rzesze turystów" - mówi właściciel firmy P&J Apartamenty Kraków.

Lubiący aktywny wypoczynek mogą skorzystać z basenów oraz lodowisk dostępnych na terenie Krakowa. Większość z nich posiada własne punkty wypożyczania sprzętu sportowego. Dzięki temu nie musimy rezygnować z ulubionych sportów zimowych jeśli nie posiadamy potrzebnego ekwipunku lub nie mamy na niego miejsca w podróżnym bagażu.

Nasze Apartamenty znajdują się w samym centrum Krakowa, dzięki czemu turyści mogą zwiedzać większość zabytków bez potrzeby ciągłego przemieszczania się środkami lokomocji. Dlatego tak często gościmy w swych progach nie tylko krajowych turystów, ale również zagranicznych. Jedno jest pewne - każdy klient opuszcza nasze Apartamenty oczarowany Krakowem" - dodaje właściciel firmy P&J Apartamenty Kraków

Kraków to nie tylko muzea, teatry i zabytkowe kościoły, to również wyjątkowe ulice oraz miejskie parki, które zimą wyglądają magicznie, a spacer po krakowskich błoniach może stać się niezapomnianym wrażeniem.

Źródło: P&J Apartamenty Kraków, www.apartmentcracow.com/pl/

Apartamenty w Krakowie