Gospodarka » Żywność
Czas na Herbatę przedstawia: orzechowy zawrót głowy
Zobacz więcej zdjęć » |
Niezastąpione w ciastach, ciasteczkach, tortach, deserach, czekoladowych pralinach i we wszystkim, co słodkie i pyszne, równie popularne w makaronach, sałatkach i daniach mięsnych (rolada cielęca z żurawina i orzechami!). Świat nie może obyć się bez orzechów ze względu na ten niezastąpiony i wyrazisty smak, który wyjątkowo dobrze komponuje się z tak wieloma różniącymi się między sobą potrawami.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Co jeszcze wiemy o orzechach? To nieocenione źródło wapnia, magnezu i potasu. Świetnie wpływają na układ krwionośny i łagodzą stany depresyjne. Są też wysokokaloryczne i niestety nie powinny gościć na stole osób rygorystycznie przestrzegających diety - to pewne. Jest jednak coś, co powinno ucieszyć tych, którzy wiecznie lub tylko z doskoku odmawiają sobie zbędnych kalorii, a smak orzecha śni im się po nocach - trzy smakowite propozycje kawowe przepełnione orzechowym aromatem (Czas na Herbatę).
Kawa nugatowa, kremowo-orzechowa i waniliowo-orzechowa - co jedna, to ciekawsza, a wszystkie na bazie ziaren 100% Arabiki Excelso. Kawa nugatowa najlepiej smakuje z odrobiną mleka i kropelką miodu, który podkreśla nugatowy smak energetycznego naparu. Filiżanka kremowo-orzechowej kawy, z dodatkiem mleka i chrupiącym kruchym ciasteczkiem to idealne poranne trio, które sprawia, że nie można doczekać się kolejnego poranka. A słodka wanilia, orzech i aromatyczna kawa ... czyż to nie wspaniała kombinacja? Już na samą myśl o tych trzech, połączonych w jedność smakach chce się pić. Orzechowe kawy Czasu na Herbatę powinny ucieszyć także tych wszystkich biedaków, którzy na te lubiane bakalie są uczuleni i w związku z tym nie mogą rozkoszować się ich cudownym smakiem - orzechy przecież, pomimo swoich wszelkich zalet, są bardzo alergenne. Orzechowe aromaty bowiem, zachowując oryginalny smak naturalnych orzechów, nie posiadają właściwości uczulających, dlatego bez obaw mogą być spożywane przez alergików.
www.herbata.net
Nadesłał:
Kamila Nowakowska
|
Komentarze (0)