Kobieta, zdrowie, uroda » Ciało

Czas na małe co nieco, czyli Pasta Rio Mare Paté, idealna do kanapek

Kanapka jest mile widziana na talerzu w czasie śniadania, lunchu i kolacji. Ze względu na szybkość i prostotę przygotowania, jako sycący posiłek gości codziennie w dziecięcym plecaku, w teczce do pracy oraz okazjonalnie w piknikowym koszyku.

Częstotliwość jej przyrządzania wymaga od nas nie lada fantazji. Ciekawych pomysłów dostarczy z pewnością Paté z oferty firmy Rio Mare. Pyszna pasta o delikatnej, kremowej konsystencji przygotowana z najlepszej jakości tuńczyka Rio Mare to źródło niekończących się inspiracji kulinarnych i niezapomnianych wrażeń smakowych.

Firma Bolton Alimentari jest znana z produkcji najczęściej spożywanego we Włoszech tuńczyka marki Rio Mare. Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom klientów stale poszerza swój asortyment o nowe produkty, które zawsze cechuje unikalność oraz wyjątkowy smak.

Co więcej, firma ogromną wagę przywiązuje do szerzenia świadomości zdrowego odżywiania się. Produkt, który tym razem proponuje to pasta kanapkowa Paté o smaku tuńczyka. Dostępna w wygodnej tubce, przyrządzona

z najlepszej jakości tuńczyka, bez konserwantów pasta Paté pomoże zarówno w kuchni, jak i w zachowaniu zdrowej i zbilansowanej diety.

Kanapki dobre na każdą okazję

Kanapki zabiera się praktycznie wszędzie. Do ich spożywania nie potrzebujemy talerzy ani sztućców,

a dzięki urozmaiconym składnikom mogą stanowić pełnowartościowy posiłek. Podstawowy podział kanapek to sandwicze, złożone się z dwóch kromek chleba oraz tartinki – czyli dodatki na jednej warstwie. Bardziej umowny podział to wszelkie możliwe kombinacje, na które składają się ingredienty na różnego rodzaju pieczywie - bułce, ciabacie, toście, w wersji na zimno i ciepło. Mamy zatem włoskie panini, kanapeczki koktajlowe, bruschetty, zapiekanki, spożywane jako przystawki, a nawet dania główne.  Kanapka pozwala zrealizować najbardziej śmiałe koncepty. Możemy dowolnie łączyć smaki, założenie jest jednak jedno - unikajmy rutyny. W tym zadaniu pomoże pasta Paté tonno, która zastępując typowe, kanapkowe dodatki umożliwi przyrządzenie wyjątkowych w smaku, estetycznie wyglądających, pomysłowych przekąsek. Jej ogromnym atutem jest ciekawy, delikatny, rozpływający się w ustach smak, który docenią nie tylko fani tuńczyka. Brak konserwantów, sztucznych dodatków to ukłon w stronę tych, którzy pragną odżywiać się naturalnie. Co więcej, warto zwrócić uwagę na opakowanie: pionowa tubka, ułatwi nie tylko przechowywanie produktu, ale także dokładne wyciśnięcie pasty, unikając jej zmarnowania.

Zdrowie z tubki

Każdy wie, że jedzenie to nie tylko kwestia dobrego smaku. Spożywane przez nas posiłki powinny wpływać na zdrowie, dobre samopoczucie i urodę. Najlepiej, aby nasza dieta w dużej mierze składała się z ryb, jednak jak wskazują statystyki stanowią one wciąż jej marginalny procent. Wynika to z faktu, iż świeże ryby mają opinię trudnych w przygotowaniu. Doskonałą alternatywą są wyroby pochodzenia morskiego marki Rio Mare, w tym Pasta Rio Mare Paté.  Przyrządzana jest ona według starannej receptury z tuńczyka pochodzącego z najbardziej cenionych gatunków ryby. W środowisku Rio Mare jest on poławiany w zgodzie z naturalnymi metodami w nieskażonych morskich wodach, a proces produkcyjny zapewnia zachowanie wartości odżywczych.  Tuńczyk jest bowiem źródłem łatwo przyswajalnego białka, fosforu, wapnia, witamin B 12 i PP, a także niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych – NNKT. Pasta Rio Mare Paté to zatem łatwy i przyjemny sposób, aby dostarczyć naszemu organizmowi niezbędnych substancji do jego prawidłowego funkcjonowania.

Oprócz pasty Rio Mare Paté o smaku tuńczyka na polskim rynku dostępna jest również Rio Mare Paté w wersji z łososia. Każda z nich stanowi zachętę do zdrowego odżywiania się i realizacji ciekawych pomysłów kulinarnych.

Rio Mare Paté:

Pojemność: 100 g

Cena brutto:  9,99 zł

Producent: Bolton Alimentari S.A.

Poniżej znajduje się przepis na:

Fantazyjne szaszłyczki z pastą tuńczykową:

Produkt Rio Mare: Pasta rybna Rio Mare paté

Danie: Przystawki

Stopień trudności:

Sezon: Wiosna -Lato

Składniki dla czterech osób:

8 kromek chleba – 2 łyżki majonezu – 1 dojrzały pomidor – 1 opakowanie pasty z tuńczyka Rio Mare Paté 100 g – 60 g świeżego, kremowego serka – kilka liści sałaty Buon Appetito!

Przygotowanie:

1. Usuń skórkę z chleba. Pomidora pokrój w kostkę i wymieszaj z majonezem.

2. Posmaruj dwie kromki chleba kremowym serkiem i dodaj odrobinę pasty Rio Mare Paté. Przykryj następnymi kromkami chleba tym razem obficie wysmarowanymi pastą Rio Mare Paté. Wykonaj to samo z kolejnymi warstwami smarując je mieszanką pomidora z majonezem.

3. Tak przygotowane warstwowe kanapki pokrój w kwadraty i nabij na drewniane patyczki. Między poszczególne warstwy możesz dołożyć liście sałaty. Danie jest gotowe do podania od razu.

Inne doskonałe przepisy z użyciem produktów Rio Mare znajdziecie Państwo na stronie producenta http://www.riomare.pl/przepisy.htm

Link do serwisu, umożliwiającego sprawdzenie biografii Tuńczyka marki Rio Mare:

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Firma Bolton Alimentari S.A.– wpierw pod nazwą Manzotin, powstała w 1951 roku w we Włoszech w Cermenate, w prowincji Como. Od 1960 roku jej sztandarowym produktem stał się tuńczyk w puszcze. Przez lata spółka powiększyła asortyment marki Rio Mare o sardynki, pasty rybne i sałatki. Obecnie Bolton Alimentari jest częścią grupy Bolton Group, która zajmuje się produkcją i dystrybucją produktów na skalę międzynarodową oraz skupia marki m.in. z takich obszarów jak żywność, kosmetyki i gospodarstwo domowe. Prowadzona przez firmę polityka „Odpowiedzialna Jakość” gwarantuje poszanowanie dla środowiska i człowieka w całym procesie produkcyjnym. Członek – założyciel ISSF, Rio Mare promuje kulturę zrównoważonych połowów, które maja na celu ochronę ekosystemów morskich, a także samego tuńczyka.

Dystrybutor

Index Food Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp. k.

ul. Jana III Sobieskiego 98

62-030 Luboń k. Poznania