Technologie » Komputery

Czołowa firma analityczna przyznaje Oracle najwyższą ocenę za aplikacje do zarządzania finansami

Biuro badawcze Gartner Inc. przyznało firmie Oracle najwyższą możliwą ocenę w swoim raporcie „MarketScope for Core Financial Management Applications”*.

Ocenę taką firma Gartner przyznaje przedsiębiorstwom, zaliczanym do klasy „dostawców strategicznych produktów, usług i rozwiązań”.

Zestaw rozwiązań do zarządzania finansami firmy Oracle obejmuje m.in. oprogramowanie Oracle E-Business Suite Financials, Oracle JD Edwards EnterpriseOne Financial Management i Oracle PeopleSoft Enterprise Financial Management.

Wypowiedź towarzysząca

„Firma Oracle cieszy się z uzyskania od firmy Gartner aż tak pozytywnej oceny przedstawionej w raporcie „MarketScope for Core Financial Management Applications” ― powiedział Terrance Wampler, wiceprezes ds. strategii rozwoju produktów finansowych w firmie Oracle. „Firma Oracle stawia sobie za cel udostępnianie rozwiązań, które integrują informacje finansowe, aby zapewnić klientom pełniejszy wgląd, lepszą kontrolę oraz większą efektywność, służąc jednocześnie za podstawę do sprawowania skutecznego nadzoru oraz do systematycznego rozwoju. Naszym zdaniem uznanie wyrażone przez firmę Gartner w raporcie MarketScope podkreśla konsekwentne dążenie firmy Oracle do udostępniania skalowalnego, łatwego w konfiguracji oprogramowania do zarządzania finansami, które pomaga przedsiębiorstwom pomyślnie się rozwijać”.

Informacje o raporcie MarketScope

Właścicielem praw autorskich do danych zawartych w raporcie MarketScope jest firma Gartner Inc. (2009 r.). Zostały one wykorzystane za zgodą właściciela. Raport MarketScope przedstawia ocenę sytuacji rynkowej w konkretnym okresie. Zawiera on wyniki analiz firmy Gartner dotyczących spełniania ustalonych kryteriów przez określonych dostawców zgodnie z definicją firmy Gartner. Firma Gartner nie promuje żadnych dostawców, produktów ani usług uwzględnionych w raporcie MarketScope, a także nie zaleca użytkownikom wyboru wyłącznie tych producentów, którzy uzyskali najwyższą ocenę. Gartner nie udziela w związku z tymi badaniami żadnych gwarancji, wyraźnych ani dorozumianych, łącznie z gwarancjami przydatności handlowej lub przydatności do określonego celu.

*Gartner Inc., „MarketScope for Core Financial Management Applications”, Nigel Rayner, 22 czerwca 2009 r.

Informacje dodatkowe

·         MarketScope for Core Financial Management Applications

·         Oracle Financial Management Solutions

Od ponad 32 lat Oracle pozostaje w ścisłej czołówce pod względem innowacyjności, zaś jej rozwiązania informatyczne zmieniają sposób prowadzenia biznesu przez firmy na całym świecie. Aby poznać najnowsze technologie Oracle, odwiedź stronę "Innovation Showcase" (oracle.com/innovation) która będzie aktywna przez 100 dni poprzedzające termin konferencji Oracle OpenWorld.

O Korporacji Oracle

Oracle jest największym na świecie dostawcą oprogramowania biznesowego. Więcej informacji na stronie www.oracle.com

Znaki towarowe

Oracle jest zarejestrowanym znakiem towarowym korporacji Oracle i/lub jej filii.

Inne nazwy mogą być znakami towarowymi zarejestrowanymi na rzecz odpowiednich osób uprawnionych.

Katarzyna Pilarska, PR Manager Oracle Polska, tel. 0 602 410 795

Oracle