Zdrowie » Medycyna

Czosnek na wagę zdrowia!

Czosnek na wagę zdrowia!
Zobacz więcej zdjęć »
Nie sposób przecenić zalet czosnku. Zażywany regularnie, pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu krążenia, wspiera utrzymanie odpowiedniego poziomu cholesterolu i wspomaga naturalną odporność organizmu. Jego sekret kryje się w allicynie, substancji czynnej w nim zawartej.

Czosnek od tysięcy lat sprawdza się jako intrygująca przyprawa i jako wszechstronny środek wzmacniający organizm. W jego składzie znajdują się lotne związki siarkowe i bakteriobójcze, olejki eteryczne, błonnik, cukry, organiczne związki siarki, takie jak m.in. alliina .

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:


Dzięki takiej kombinacji, czosnek wzmacnia ochronę organizmu:
-przed działaniem wolnych rodników, toksyn i zanieczyszczeń środowiska wykazując silną stymulację przeciwutleniającą pozwalającą zapobiegać starzeniu się organizmu
-przed wysokim stężeniem cholesterolu we krwi wspomagając metabolizm tłuszczów oraz podwyższając poziom ,,dobrego" cholesterolu HDL w stosunku do ,,złego" LDL
-przed zagrożeniami serca i tętnic
-poprzez poprawę przepływu krwi w żyłach.

Klosterfrau Aktiv Czosnek + Witaminy A,C,E = naturalna ochrona organizmu

Sproszkowany czosnek zawarty w preparacie Klosterfrau Aktiv Czosnek + Witaminy A,C,E, suplement diety, jest uprawiany bez użycia sztucznych środków użyźniających ani pestycydów. Zachowanie jednego regionu uprawy oraz stałego sezonu zbioru sprawiają, że składniki do produkcji preparatu pozostają na tym samym wysokim poziomie.  Dodatkowo, czosnek został wzbogacony witaminami A,C oraz E w dawce pokrywającej przynajmniej 100% zalecanego dziennego spożycia .

Witamina A
-pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego
-przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu żelaza w organizmie
-pomaga w utrzymaniu prawidłowego stanu błon śluzowych, pomaga zachować zdrową skórę
-Pomaga w utrzymaniu dobrego widzenia

Witamina C
-pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego
-pomaga w ochronie komórek przed stresem  oksydacyjnym
-przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia

Witamina E
-pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym

Już jedna tabletka preparatu  Klosterfrau Aktiv Czosnek + Witaminy A,C,E  wspomaga naturalną ochronę organizmu.  Dwie pojemności opakowań pozwalają na 30 lub 60 dni stosowania.

Klosterfrau Aktiv Czosnek + Witaminy A,C,E  dostępny jest w aptece, bez recepty
Rekomendowana cena detaliczna:
Opakowanie 30 tabl.: 15,91 zł
Opakowanie 60 tabl.: 30,56 zł
Producent: Klosterfrau Berlin GmbH, Motzener Str 41, 12277 Berlin Niemcy


Klosterfrau Aktiv Czosnek + Witaminy A,C,E; Suplement diety; Postać: tabletki; Zalecane spożycie: 1 tabletka dziennie w trakcie posiłku
Zawartość substancji charakteryzujących produkt: sproszkowany czosnek 300 mg,
witamina A (octan retinylu) 800 µg (100% zalecanego dziennego spożycia), witamina C
(kwas :-askorbinowy) 80 mg (100% zalecanego dziennego spożycia), witamina E
(octan-DL-α-tokoferylu) 15 mg (15% zalecanego dziennego spożycia). Skład: sproszkowany czosnek, cukier, kwas L-askorbinowy, substancja wypełniająca: sorbitol, substancja przeciwzbrylająca: talk, octan-DL-α-tokoferylu, skrobia, substancja powlekająca: hydroksypropylometyloceluloza, substancja przeciwzbrylająca: dwutlenek krzemu; stabilizator: poliwinylopirolidon, olej roślinny; substancja przeciwzbrylająca: sole magnezowe kwasów tłuszczowych, syrop glukozowy, stabilizator: celuloza, substancja powlekająca kwasy tłuszczowe, octan retinylu, barwnik: dwutlenek tytanu, substancja powlekająca (wosk pszczeli, wosk camauba), barwniki (ryboflawina, beta-karoten), żelatyna rybna. środki ostrożności: Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Nie stosować jako substytut zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia.
Referencje: 1. Santos, O S De A., Johns R A.; Effects of garlic powder and garlic oil preparations on blood lipids, blood pressure and well-being, British Journal of Clinical Research 1995:6; 91-100
2. EFSA Journal 2011; 9(4)-2021 3. EFSA Journal 2010;8(10):1815 4. EFSA Journal 2010;8(10): 1816  5. Badanie w posiadaniu firmy 6. Chia-Wen Tsai et al. Review article Garlic: Health benefits and actions. BioMedicine 2(2012): 17-29
PL.ALI.12.07.02



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

Nepentes

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »