Technologie » Komputery

DaVita z polskim systemem ERP

DaVita – prowadząca w Polsce ponad 50 ośrodków dializ – usprawnia zarządzanie rozbudowanym organizmem medyczno-logistycznym wdrażając Navireo ERP firmy InsERT. System optymalizuje gospodarkę magazynową, zarządzanie finansami oraz zatrudnianiem personelu medycznego.

DaVita sp. z o.o. jest oddziałem firmy DaVita Kidney Care, zajmującej się dializoterapią i będącej wiodącym dostawcą usług nefrologicznych w Stanach Zjednoczonych. Prowadzi ponad 50 ośrodków w całej Polsce, zatrudniając blisko tysiąc pracowników, którzy opiekują się prawie 2,5-tysiącem pacjentów. Firma potrzebowała systemu skrojonego na miarę, który sprawdził się już w branży medycznej.

Wybór padł na Navireo ERP, które od kilku lat obsługuje m.in. firmę DaVita Polska. Centralna baza danych, obsługiwana z klinik rozsianych po całym kraju oraz opcja implementacji indywidualnie zaprojektowanego modelu obiegu dokumentów to rozwiązania, które najmocniej wpłynęły na decyzję o wdrożeniu. Istotna była też możliwość integracji z zaawansowanym systemem rejestracji czasu pracy, który w rozbudowanej organizacji jest elementem niezbędnym do wydajnego zarządzania personelem. Navireo umożliwia indywidualne podejścia do planowania kosztów i wydatków, połączone z późniejszym szczegółowym księgowaniem. Zaprojektowany plan kont księgowych otwiera szerokie możliwości w kontekście raportowania i śledzenia rentowności, zarówno poszczególnych placówek, jak i całego przedsiębiorstwa.

Czytaj całość artykułu tutaj: https://www.erp-view.pl/erp/davita_z_polskim_systemem_erp.html

openmediagroup

Zamów opracowanie informacji prasowej

Za 1 dzień:
Maskotka z filcu - warsztaty, 22.09, godz. 12:00, Empik Bonarka, Kraków,

Array ( [p_srv_id] => 3 [p_usr_id] => 101120 [p_type] => ARTICLE [p_accepted] => YES [p_status] => ENABLED [p_pkg_nr] => 1 [p_pkg_items] => 4 [p_ctg_ids] => )