Dom » Budownictwo

Den Braven zmienia się w Bostik

Wraz z początkiem marca bieżącego roku Den Braven East Sp. z o.o., znany producent chemii budowlanej, zmienił nazwę na Bostik Sp. z o.o. Jest to naturalny wynik procesu połączenia obu spółek, stanowiących obecnie część międzynarodowej Grupy ARKEMA.

Wraz ze zmianą nazwy, zastąpione zostanie dotychczasowe logo, a firma występować będzie pod szyldem Bostik.

Den Braven i Bostik to dwaj liderzy na rynku chemii budowlanej, którzy zdecydowali się połączyć siły i wspólnie stworzyć kompleksową ofertę asortymentową o międzynarodowym zasięgu. Współpraca ta jest ogromną szansą i ma na celu dostarczanie na rynek rozwiązań, które tworzone będą w oparciu o najnowocześniejsze  technologie i bogate doświadczenie obu firm.  Spółki łączą nie tylko produkty najwyższej jakości, ale również kierowanie się podobnymi wartościami, czyli koncentracja na Kliencie i jego potrzebach, etyka i społeczna odpowiedzialność biznesu, dbałość o ochronę środowiska oraz nieustanne inwestycje w rozwój pracowników.

Wraz z początkiem  2018 roku nastąpiło formalno-prawne połączenie spółki Den Braven East oraz Bostik, stanowiących obecnie część francuskiego koncernu Grupy ARKEMA, jednej z największych chemicznych firm w Europie.  Dalszą konsekwencją wynikającą z połączenia jest  ujednolicenie nazwy Spółek. Od dnia 7.03.2018 r. oficjalnie występować będą już jako Bostik Sp. z o.o. pod wspólnym logo znanego i rozpoznawanego wśród klientów zielonego gekona. Nowa oferta będzie obejmować zarówno produkty marki Den Braven, jak i Bostik.

Den Braven to producent wysokogatunkowej chemii budowlanej, a zwłaszcza wyróżniających się pod względem unikatowych właściwości uszczelniaczy. Już od kilkunastu lat dostarcza na rynek wysokiej jakości produkty chemii budowlanej, oferując nowoczesne i zaawansowane technologicznie rozwiązania. Den Braven to marka uzna zarówno wśród profesjonalistów, jak i majsterkowiczów, a wysoka jakość i wyjątkowe właściwości sprawiają, że produkty te znajdują zastosowanie w wielu pracach remontowo-budowlanych, naprawczych, czy hobbystycznych. Den Braven swoje działania opiera na nieustannym rozwoju i poszukiwaniu nowych rozwiązań usprawniających prac remontowo-budowlane, dlatego niejednokrotnie stawał się pionierem, wprowadzając na rynek rewolucyjne produkty o unikatowych właściwościach.

Bostik, to z kolei światowy lider w dziedzinie klejów przemysłowych, budowlanych i konsumenckich. Już od ponad wieku dostarcza na rynek nietuzinkowe produkty w zakresie technologii klejenia, a jego kleje można znaleźć niemal w każdym obszarze od przemysłu, poprzez budowę i dom, a na szkołach i biurach kończąc. Wyróżnikiem firmy Bostik jest nieustanna praca nad oferowanymi produktami i poszukiwanie innowacyjnych rozwiązań, które mogłyby ułatwić codzienność.

flypr