Technologie » Komputery

Designerskie monitory LCD Hanns.G

Elegancja i łagodne, zaokrąglone kształty oraz możliwość rozróżnienia 16,7 miliona barw? Większość panów odpowie bez wahania: kobieta. Otóż nie tym razem.

Tajwański producent elektroniki użytkowej - firma HANNspree, od niedawna na polskim rynku, wzoruje design i funkcjonalność nowej serii monitorów Hanns.G HH na cechach nowoczesnej kobiety. Stawia na wygląd i wszechstronność. Ze względu na wyposażenie w złącza HDMI, DVI-D oraz VGA, wyświetlanie obrazu Full HD (modele od 22''), matryce o proporcjach 16:10, 16:9 i 5:4 oraz funkcje poprawy jakości obrazu, nowe monitory doskonale sprawdzą się zarówno w domu, biurze jak i w sypialni, dopasowując do różnorodnych potrzeb rynkowych.

Seria designerskich monitorów Hanns.G składa się z szerokiej gamy modeli o przekątnych od 18,5" do 28" w zaskakująco niskiej cenie - od 450 zł. Monitory wyświetlają obraz o wysokim kontraście 15000:1, pogłębiając efekty trójwymiarowości (technologia X-Contrast) i wolny od rozmycia (technologia X-Celerate). Pokrycie matrycy powłoką redukującą refleksy świetlne umożliwia ustawienie monitora w dowolnym miejscu - nawet na wprost okna.

Seria HH to również świetne monitory multimedialne - do kina domowego i rozrywki. Z powodzeniem można je polecić pasjonatom gier, ze względu na ultra-szybki czas reakcji (już od 2 ms) i mocne głośniki sprytnie ukryte z tyłu obudowy. Monitory Hanns.G można podłączyć do komputera lub konsoli za pośrednictwem złącz HDMI 1.3, DVI-D i VGA.

Producent zadbał o nietuzinkowy wygląd serii monitorów Hanns.G. Cienkie obramowanie obudowy jest wykończone na wysoki połysk, a zamiast tradycyjnej, kanciastej podstawy producent zastosował owalną stopkę, o subtelnych konturach, z dużym zakresem regulacji nachylenia wyświetlacza.

Minimaliści nie muszą płacić za technologie, z których i tak nie skorzystają np. jeśli ktoś chce kupić monitor do biura, w serii dostępny jest też tańszy model posiadający jedynie wyjście analogowe (VGA).

Wszystkie monitory Hanns.G objęte są 3-letnią gwarancją producenta. Modele Hanns.G z serii HH dostępne są w sklepach komputerowych na terenie Polski.

Ceny nowych monitorów będą się kształtowały na następującym poziomie:

• HH181A (18,5") 450 zł
  • HH191DP (19") 480 zł