Dom » Budownictwo

Dni Otwarte w fabrykach YTONG

Rozpoczyna się cykl Dni Otwartych w fabrykach YTONG, podczas których będzie można uzyskać porady dotyczące budowy domu i ocieplenia ścian mieszkania oraz zobaczyć produkcję energooszczędnych bloczków YTONG ENERGO.

Dni Otwarte YTONG odbędą się 14 kwietnia w Pile, 21 kwietnia w Miliczu oraz 11 maja w Ostrołęce.

Polskie zakłady są jednymi z najnowocześniejszych fabryk YTONG w Europie. W fabrykach w Pile, Miliczu i Ostrołęce produkowana jest pełna gama produktów YTONG, łącznie z najcieplejszymi bloczkami YTONG ENERGO.

Odwiedzający Dni Otwarte YTONG będą mieli możliwość konsultacji ze specjalistami w dziedzinie budowy domu, którzy podpowiedzą, jak sprawnie uzyskać niezbędne pozwolenia oraz jak rozsądnie zaplanować koszty i harmonogram prac. Eksperci odpowiedzą również na pytania związane z energooszczędnością, czy też wyborem projektu i ekipy budowlanej. Osoby, które chciałyby poprawić parametry cieplne ścian swojego mieszkania, a ich budynek nie może z różnych powodów być ocieplony od zewnątrz, uzyskają porady dotyczące izolacji od wewnątrz.

– Sezon budowlany rozpoczął się na dobre, więc wielu inwestorów szuka porad i wskazówek dotyczących budowy domu jednorodzinnego. Zapraszamy na Dni Otwarte w zakładach YTONG! Po raz pierwszy podwoje dla zwiedzających otworzy fabryka w Miliczu. Rozszerzamy też tematykę porad o seminarium tematyczne dotyczące ocieplenia od wewnątrz – mówi Monika Mychlewicz, dyrektor marketingu producenta materiałów budowlanych SILKA YTONG. – Warto wziąć udział w Dniach Otwartych YTONG i wykorzystać w trakcie budowy domu potencjał bezpłatnych rozmów z ekspertami – podkreśla Monika Mychlewicz.

Podczas Dni Otwartych YTONG będzie także możliwość zaobserwowania cyklu produkcyjnego bloczków z betonu komórkowego – od łączenia surowców, do foliowania palet. Produkcja w polskich zakładach YTONG spełnia nie tylko standardy jakości, ale jest również przyjazna dla środowiska (odbywa się w sposób bezodpadowy).

W programie Dni Otwartych YTONG znajdują się także pokazy murowania z bloczków YTONG prowadzone przez wykwalifikowanych instruktorów. Uczestnicy będą mogli zobaczyć (a nawet samodzielnie się przekonać), jak szybko i dokładnie muruje się ściany z bloczków YTONG.

Aby wziąć udział w zwiedzaniu fabryki wystarczy wypełnić formularz rejestracyjny, dostępny na stronie www.budowane.pl/dni-otwarte lub zadzwonić na numer infolinii: 0 801 122 227. Liczba miejsc ograniczona, decyduje kolejność zgłoszeń.

W ramach dnia otwartego w fabryce YTONG w Pile, Miliczu i Ostrołęce będzie odbywać się seminarium „Jak dobrze przygotować się do budowy domu”.

Terminy Dni Otwartych:
Fabryka YTONG w Pile - 14 kwietnia
Fabryka YTONG w Miliczu - 21 kwietnia
Fabryka YTONG w Ostrołęce - 12 maja
Wszystkie spotkania odbywają się w sobotę.

W programie:
10:30 - 11:15 - Planowanie kosztów budowy domu
11:30 - 12:15 - Wybór projektu gotowego domu: energooszczędnego i funkcjonalnego
12:30 - 13:15 - Jak dobrze wybrać ekipę budowlaną
13:30 - 14:15 – Ocieplenie od wewnątrz
Pokazy murowania: 11:00, 12:15, 13:15, 14:15 (pokaz ocieplania od wewnątrz)
Bezpłatne konsultacje ze specjalistami: 10:30 - 14:30

Szczegółowe informacje dotyczące Dni Otwartych w fabryce YTONG w Pile, Miliczu i Ostrołęce dostępne są na stronie www.budowane.pl/dni-otwarte. Serdecznie zapraszamy do odwiedzin i rejestracji!

Zachęcamy do obejrzenia filmu z ubiegłorocznych Dni Otwartych w fabryce YTONG w Pile, który jest dostępny na: http://www.youtube.com/watch?v=HSdDoN5q1KM

Podsumowanie Dni Otwartych w fabryce YTONG w Ostrołęce dostępne jest na stronie: http://www.youtube.com/watch?v=Ja1NpP7AL3s
oraz http://www.youtube.com/watch?v=5coBZiVaeQM

Linia produkcyjna w zakładzie YTONG w Pile

Zakład YTONG w Ostrołęce widziany z lotu ptaka

Linia produkcyjna w zakładzie YTONG w Miliczu

Zwiedzanie zakładu produkcyjnego YTONG w Pile

XELLA Polska Sp. z o.o. oferuje energooszczędne materiały budowlane: YTONG, YTONG MULTIPOR, YTONG ENERGO i SILKA. Priorytetami Xelli są jakość produkcji – polskie zakłady były wielokrotnie nagradzane w tej kategorii; a także profesjonalne wykonawstwo – od 2012 roku dostępna jest innowacyjna usługa „szkolenie na budowie”, Xella rozwija również autorski program edukacyjny dla szkół i uczelni technicznych – Akademia Murowania SILKA YTONG.

Xella prowadzi sprzedaż poprzez sieć dystrybucji na terenie Polski oraz w krajach takich jak: Litwa, Łotwa, Ukraina, obwód Kaliningradzki. W grupie zatrudnionych jest około 700 osób.

Więcej informacji w serwisach: www.ytong-silka.pl, www.budowane.pl, www.ZdrowaBudowa.pl, www.akademiamurowania.pl

Xella Polska
Więcej informacji z firmy Xella Polska ( PRESS BOX)

newss.pl