Dom » Wnętrza

Dom i ogród zaczarowane światłem - lampy z kolekcji TAY marki Nowodvorski Lighting

Odpowiednio dobrane oświetlenie zewnętrzne rozjaśni ogród i wejście do domu, zadba o nasze poczucie bezpieczeństwa, a co najważniejsze – ukaże nasz ogród oraz przestrzeń wokół w nowym, lepszym świetle.

Wszystkie te zadania perfekcyjnie spełnią lampy z kolekcji TAY – nowość w ofercie marki Nowodvorski Lighting, dzięki nim czas spędzany na zewnątrz posesji będzie prawdziwą przyjemnością.

Blask za dnia i w nocy

Ogrodowa altanka, taras, przestrzeń wokół posesji – wszystkie te miejsca wymagają odpowiedniego wyeksponowania. Ich urodę podkreślą lampy z kolekcji TAY marki Nowodvorski Lighting. Dzięki nim można cieszyć się widokiem wypielęgnowanej ogrodowej zieleni zarówno w dzień, jak i po zmroku. Oprawy oświetleniowe TAY wydobędą piękno ogrodu, pozwolą bezpiecznie się po nim poruszać. Dodatkowo, sprawdzą się jako oświetlenie wejścia do domu, terenu wokół posesji. Równie dobrze rozświetlą schody i murki, ścieżki, pergole, jak i bujną roślinność oraz zbiorniki wodne. Lampy TAY marki Nowodvorski Lighting to połączenie funkcjonalności z walorami estetycznymi. Wykonane ze szkła i aluminium, dekoracyjne oprawy oświetleniowe rozświetlą blaskiem dom i ogród, podkreślą atrakcyjne elementy małej ogrodowej architektury. Dzięki lampom z serii TAY możliwe będzie korzystanie z uroków jasno oświetlonego ogrodu i terenu wokół także po zachodzie słońca.

Świetlne bogactwo

Zachowanie spójności kompozycyjnej, w przypadku oświetlenia zewnętrznego posesji i ogrodu, będzie możliwe dzięki utrzymanej w jednej stylistyce linii lamp Tay marki Nowodvorski Lighting. W skład kolekcji wchodzą trzy oprawy oświetleniowe: gustowna lampa stojąca, ozdobny zwis oraz okazały kinkiet. Równomierne oświetlenie zapewni stylowa lampa wisząca - umieszczony na tarasie lub w ogrodowej altance zwis ciepłym światłem rozświetli stół, dodatkowo zapewni komfort spożywania kolacji. Oprawa ta przeznaczona jest do żarówek o maksymalnej mocy 60 W. Oświetlając dom warto zadbać także o bezpieczeństwo, tak domowników, jak i odwiedzających ich gości. W roli oświetlenia miejscowego niezastąpiony będzie kinkiet, o wysokości 38 cm. Idealnie uwidoczni on światłem stopnie schodów, ułatwiając poruszanie się i wskazując drogę. Kinkiet znajdzie także swoje zastosowanie jako oświetlenie dzwonka bądź numeru domu. Zawieszony na ścianie poza aspektem czysto użytecznym, spełniać będzie także funkcję dekoracyjną. Z kolei przypominające małe latarnie, lampy stojące wydobędą z mroku ścieżki i alejki ogrodowe. Ogrodowa gra światła, stworzenie niepowtarzalnego klimatu w ogrodzie i wokół posesji wymaga zastosowania odpowiedniego oświetlenia zewnętrznego. Stylowe, funkcjonalne, wyróżniające się walorami dekoracyjnymi lampy z kolekcji TAY marki Nowodvorski Lighting rozproszą mrok, rozświetlą małą ogrodową architekturę, pomogą także wyczarować magiczną atmosferę wokół domu.

KOLEKCJA TAY MARKI NOWODVORSKI LIGHTING:

TAY I stojąca

Wysokość: 112 cm

Szerokość: 18,5 cm

Cena: 197,42 zł brutto

TAY I zwis

Wysokość: 71 cm

Głębokość: 18,5 cm

Cena: 140,22 zł brutto

TAY I kinkiet

Wysokość: 38 cm

Głębokość: 25 cm

Cena: 164,21 zł brutto

Materiały: aluminium, szkło

Firma Technolux Sp.j., od października 2011r. funkcjonująca pod nazwą Nowodworski Sp.j., jest rodzinną firmą prywatną, założoną w 1994 r. Spółka produkuje dekoracyjne oprawy oświetleniowe do wnętrz mieszkalnych oraz obiektów publicznych. Obecnie firma posiada dwa zakłady produkcyjne o łącznej powierzchni 12 000 m2., średniorocznie produkując i sprzedając 3000 sztuk opraw dziennie. Ponad 65% produkcji jest sprzedawane za granicę. Firma eksportuje do: Belgii, Białorusi, Bułgarii, Chorwacji, Czech, Estonii, Finlandii, Francji, Grecji, Hiszpanii, Irlandii, Izraela, Kazachstanu, Kirgizji, Kosowa Litwy, Łotwy, na Maltę, do Mołdawii, Niemiec, Norwegii, Rosji, Rumunii, Senegalu, Słowacji, Ukrainy i na Węgry.

Nowodworski Sp.j.

ul. Koksowa 2B