Zdrowie » Ciało
Domowy, wegański majonez z fasoli marki Halina
Zobacz więcej zdjęć » |
Jednym z nich jest np. majonez, który na szczęście z łatwością możemy stworzyć we własnej kuchni, wystarczy jedynie zaopatrzyć się w fasolę marki Halina.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Roślinnie i pysznie
Majonez wegański to idealna propozycja nie tylko dla osób będących na diecie roślinnej, ale i tych, które cierpią na uczulenia pokarmowe czy też podwyższony cholesterol. Główny składnik tego popularnego dodatku stanowi biała fasola. W ofercie marki Halina znajdziemy, aż 3 jej rodzaje (Jaś Tyczny Duży, Jaś Piękny Karłowy i Drobną), które pozwolą nam stworzyć majonez nie tylko pełen wartości odżywczych, ale i pysznego smaku. Jego przygotowanie jest banalne proste wystarczy, że ok. 200 g namoczonej białej fasoli marki Halina (wraz z odrobiną zalewy) zmiksujemy na gładką masę, a następnie dodamy do niej 3-4 łyżki oleju rzepakowego oraz 2-3 łyżki musztardy. Całość ponownie miksujemy, a na koniec doprawiamy sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Tak przygotowany majonez odstawiamy do lodówki, gdzie powinien chłodzić się przynajmniej około godziny.
Aby zapoznać się z pełnym asortymentem inspirujących i zdrowych produktów marki Halina zapraszamy na stronę: www.halina.eu
Producent: „Sawex Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością” Foods Sp. k.
Produkt: Fasola Drobna ok. 4,49 zł
Jaś Tyczny duży ok. 6,79 zł
Piękny Jaś Karłowy ok. 4,43 zł
Dostępne opakowania: 500 g
Nadesłał:
flypr
|
Komentarze (0)