Gospodarka » Żywność
DROSED z certyfikatem jakości QAFP
Zobacz więcej zdjęć » |
QAFP (Quality Assurance for Food Products) to system gwarantowanej jakości żywności opracowany w 2009 r. z inicjatywy Unii Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego, organizacji zrzeszającej przedsiębiorstwa branży mięsnej. Firma DROSED S.A. otrzymała certyfikat QAFP w zakresie „Kulinarne mięso z piersi kurczaka i indyka oraz tuszki i elementy młodej polskiej gęsi owsianej” w obszarze produkcji, uboju, rozbioru. Potwierdza on spełnienie przez firmę wymagań technicznych i organizacyjnych systemu, zweryfikowanych przez niezależną jednostkę certyfikującą.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Przystępując do systemu i zamieszczając znak QAFP na opakowaniach swoich produktów, firma DROSED chce edukować konsumentów na temat korzyści, jakie wiążą się z zakupem certyfikowanego mięsa drobiowego. Znak QAFP jest gwarancją walorów smakowych oraz odżywczych produktów, wysokiej klasy mięsności (zawartości mięsa w mięsie) oraz pochodzenia z wiarygodnego i identyfikowalnego źródła. Cechy te posiada m.in. świeży filet z piersi kurczaka klasy A z gamy Smakowity Kurczak dostępny w ofercie DROSED. Wysoka jakość elementów i tuszki młodej polskiej gęsi owsianej, produkowanej przez Grupę DROSED, została również potwierdzona godłem „Teraz Polska”.
Mięso drobiowe posiadające certyfikat QAFP jest wytwarzane w zgodzie z zasadami poszanowania środowiska naturalnego. System akcentuje produkcję wysokiej jakości żywca pod stałą opieką weterynaryjną, przestrzeganie zasad dobrostanu zwierząt, utrzymywanie wysokiej higieny pracy ludzi i urządzeń technicznych oraz zapewnienie konsumentów w UE, że wyroby oznakowane etykietą QAFP są dobrej jakości i bezpieczne zdrowotnie.
Założenia Systemu QAFP, obejmujące procedury gwarantujące bezpieczeństwo i wysoką jakość żywności w całym łańcuchu produkcyjnym, stworzyli naukowcy www.drosed.com.pl
Nadesłał:
Komentarze (0)