Gospodarka » Żywność

DROSED z certyfikatem jakości QAFP

DROSED z certyfikatem jakości QAFP
Zobacz więcej zdjęć »
Siedlecki producent drobiu uzyskał prestiżowy certyfikat potwierdzający wysoką jakość oferowanego konsumentom mięsa z kurczaka i gęsi owsianej.

QAFP (Quality Assurance for Food Products) to system gwarantowanej jakości żywności opracowany w 2009 r. z inicjatywy Unii Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego, organizacji zrzeszającej przedsiębiorstwa branży mięsnej. Firma DROSED S.A. otrzymała certyfikat QAFP w zakresie „Kulinarne mięso z piersi kurczaka i indyka oraz tuszki i elementy młodej polskiej gęsi owsianej” w obszarze produkcji, uboju, rozbioru. Potwierdza on spełnienie przez firmę wymagań technicznych i organizacyjnych systemu, zweryfikowanych przez niezależną jednostkę certyfikującą.

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:


Przystępując do systemu i zamieszczając znak QAFP na opakowaniach swoich produktów, firma DROSED chce edukować konsumentów na temat korzyści, jakie wiążą się z zakupem certyfikowanego mięsa drobiowego. Znak QAFP jest gwarancją walorów smakowych oraz odżywczych produktów, wysokiej klasy mięsności (zawartości mięsa w mięsie) oraz pochodzenia z wiarygodnego i identyfikowalnego źródła. Cechy te posiada m.in. świeży filet z piersi kurczaka klasy A z gamy Smakowity Kurczak dostępny w ofercie DROSED. Wysoka jakość elementów i tuszki młodej polskiej gęsi owsianej, produkowanej przez Grupę DROSED, została również potwierdzona godłem „Teraz Polska”.

 

Mięso drobiowe posiadające certyfikat QAFP jest wytwarzane w zgodzie z zasadami poszanowania środowiska naturalnego. System akcentuje produkcję wysokiej jakości żywca pod stałą opieką weterynaryjną, przestrzeganie zasad dobrostanu zwierząt, utrzymywanie wysokiej higieny pracy ludzi i urządzeń technicznych oraz zapewnienie konsumentów w UE, że wyroby oznakowane etykietą QAFP są dobrej jakości i bezpieczne zdrowotnie.

 

Założenia Systemu QAFP, obejmujące procedury gwarantujące bezpieczeństwo i wysoką jakość żywności w całym łańcuchu produkcyjnym, stworzyli naukowcy www.drosed.com.pl

 



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

JBcomm

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »