Firma » Biznes

Druga restauracja KFC w Gliwicach już otwarta!

W ostatni dzień 2010 roku otwarta została w Gliwicach druga już restauracja KFC, należąca do najpopularniejszej światowej sieci serwującej dania z kurczaka - w oryginalnej panierce według sekretnej receptury Colonela Sandersa.

Kolejna z gliwickich restauracji KFC zlokalizowana została w galerii nowo otwartego hipermarketu Auchan, przy ulicy Rybnickiej 207.

Restauracja KFC znajduje się w centralnej części galerii hipermarketu, w sąsiedztwie licznych punktów usługowych i sklepów renomowanych marek. W restauracji o powierzchni 250 m2 dla Gości KFC przygotowane zostały 92 miejsca siedzące.

„Cieszę się, że ten bardzo udany rok zakończyliśmy otwarciem kolejnej restauracji KFC właśnie w Gliwicach.” – mówi Maciej Jędrychowski, Local Store Marketing Manager AmRestu. „Na to otwarcie zdecydowaliśmy się między innymi w  reakcji na liczne zapytania ze strony mieszkańców Gliwic. Są one dla nas najlepszym dowodem uznania dla oryginalnego, niepowtarzalnego smaku potraw oferowanych w KFC. Dlatego mam nadzieje, że dla wszystkich odwiedzających galerię Auchan nasza restauracja stanie się naturalnym miejscem odpoczynku po zakupach i spotkań w miłej, przyjaznej atmosferze.” – dodaje Maciej Jędrychowski.

KFC stale poszerza swoją ofertę – w menu nowej restauracji, obok dań zaliczanych do klasyki KFC, jak np. cieszący się niezmiennie wielką popularnością Kubełek Classic, znaleźć można było także nowości, jak m.in. Big Boxy - atrakcyjne cenowo posiłki dla naprawdę głodnych wielbicieli chrupiącej panierki KFC czy oryginalne, zimowe Krushery o smaku piernikowym.

Sieć KFC konsekwentnie od ponad 70 lat dba o swój wizerunek, jako marki godnej zaufania, serwującej dania o najwyższej jakości. Kurczaki w KFC są zawsze świeże, niemrożone, a dania przyrządzane są tuż przed podaniem, co znacząco wpływa na ich jakość i smak. Starannie wyselekcjonowani, najlepsi w swojej branży producenci dostarczają kurczaki do każdej z restauracji KFC kilka razy w tygodniu.

Witold Strzelecki