Technologie » Komputery

DSR partnerem Siemens w zakresie sprzedaży systemu do planowania i harmonogramowania produkcji SIMAT

Firma Preactor zajmująca się rozwojem oprogramowania do planowania i harmonogramowania produkcji (APS), weszła w struktury koncernu Siemens.

Oprogramowanie wzbogaciło bogate portfolio rozwiązań do zarządzania operacjami produkcyjnymi (Manufacturing Operations Management) oferowane przez niemiecką firmę. Strategicznym partnerem Siemensa w Polsce w obszarze wdrożeń systemu SIMATIC IT Preactor pozostanie firma DSR.

Siemens jest jednym z pionierów w ustalaniu standardów technologicznych w różnych dziedzinach przemysłu i infrastruktury. Firma jest partnerem swoich klientów w automatyzacji ich procesów produkcyjnych, a dzięki specjalistycznemu oprogramowaniu i rozwiązaniom w zakresie inteligentnej analizy danych wspiera ich w procesie digitalizacji.

Włączenie SIMATIC IT Preactor do portfela produktów Siemens skierowanych do sektora produkcyjnego gwarantuje dynamiczny rozwój systemu i wzbogacanie go o nowe funkcjonalności wpisujące się w potrzeby firm wytwórczych. DSR dysponuje doświadczonym zespołem konsultantów, którzy stosują najlepsze praktyki biznesowe w celu wykorzystania systemu APS do poprawy efektywności produkcji. Łącząc potencjał firmy Siemens w zakresie automatyzacji procesów z wiedzą DSR na temat oczekiwań polskich przedsiębiorstw, jesteśmy w stanie stworzyć konkurencyjną propozycję dla naszego rynku – podkreśla Piotr Rojek, Prezes Zarządu DSR.
Siemens dostarcza bogate portfolio rozwiązań do zarządzania działaniami produkcyjnymi (Manufacturing Operations Management). Mając na celu optymalizację procesów w ramach cyfrowego przedsiębiorstwa, oprogramowanie MOM koncentruje się na poprawie efektywności, elastyczności i przyspieszeniu procesu wprowadzania produktów na rynek (time-to-market).

Czytaj całość artykułu tutaj: http://erp-view.pl/wiadomosci/dsr_partnerem_siemens_w_zakresie_sprzedazy_systemu_do_planowania_i_harmonogramowania_produkcji_simatic_it_preactor.html

openmediagroup