Technologie » Komputery

DSR wprowadza najnowszą wersję Shop Floor Control

Firma DSR zaprezentowała najnowszą wersję rozwiązania do rejestracji produkcji – Advanced Shop Floor Control. Dzięki systemowi ASFC możliwy jest precyzyjny pomiar wydajności pracowników i maszyn na linii produkcyjnej.

W kolejnej edycji produkt zyskał możliwość raportowania pracy dotyczącej zleceń projektowych, realizowanych w środowisku biurowym. Kluczowe usprawnienie dotyczy jednak architektury systemu, który jest obecnie oferowany w wersji przeglądarkowej, zapewniając elastyczność obsługi z dowolnego urządzenia przenośnego wykorzystywanego w firmie.

Ergonomia i elastyczność pracy

Najistotniejsza zmiana polega na wprowadzeniu wersji przeglądarkowej systemu, która zapewnia dostosowanie aplikacji do szerokiej gamy platform sprzętowych: począwszy od standardowych komputerów PC, laptopów, poprzez smartfony, tablety, laptopy, panele dotykowe, po specjalistyczne kolektory danych.

W nowej wersji systemu SFC główny nacisk położyliśmy na modernizację architektury systemu. Została ona zaprojektowana tak, by użytkownicy nie byli zmuszeni stosować predefiniowanego sprzętu – podkreśla Piotr Rojek, dyrektor zarządzający DSR. - Oprogramowanie wykorzystuje platformę Aplikacji Webowych, co sprawia, że można je uruchomić poprzez standardową przeglądarkę internetową.
Oprogramowanie zyskało dodatkowo nowy graficzny interfejs użytkownika projektowany pod kątem możliwości wykorzystywania paneli dotykowych oraz różnej wielkości ekranu i sprzętu stosowanego w zakładzie produkcyjnym, czy biurze. Wprowadzone zmiany poprawiły ergonomię pracy z systemem. Unowocześniono kolorystykę aplikacji oraz przekaz informacyjny, m.in. poprzez możliwość wysyłania i wyświetlania komunikatów upublicznianych przez poszczególnych pracowników.

Czytaj całość artykułu tutaj: http://www.erp-view.pl/mes/dsr_wprowadza_najnowsza_wersje_shop_floor_control.html

openmediagroup