Technologie » Komputery

Dynamics 365 Business Central kolejną wersją Dynamics NAV

W 2017 roku firma Microsoft ogłosiła, iż trwają prace nad kolejną wersją Microsoft Dynamics NAV pod roboczą nazwą Microsoft Dynamics 365 Tenerife. W marcu br. Microsoft zaprezentował oficjalną nazwę – Dynamics 365 Business Central.

2018 – rokiem ewolucyjnych zmian

W erze transformacji cyfrowej zmiana oraz rozwój stały się zjawiskiem normalnym, dostrzegalnym we wszystkich branżach. Aby odnieść sukces na współczesnym, trudnym rynku, firmy muszą zadbać o dostęp do nowoczesnych rozwiązań, innowacyjnych technologii, elastycznych narzędzi, które wesprą ich procesy biznesowe, pozwolą gromadzić kompleksowe oraz wiarygodne dane, a także zaspokoić wymagania klientów.

Ewolucji podlegają również zaawansowane systemy wspomagające zarządzanie, takie jak system Microsoft Dynamics NAV. Jak informowaliśmy pod koniec zeszłego roku, Microsoft zdecydował się na rebranding marki Dynamics NAV, która już niedługo zostanie włączona do grona produktów pod szyldem Dynamics 365, wśród których już wcześniej znalazły się systemy Microsoft Dynamics AX oraz Microsoft Dynamics CRM.

Teraz te aplikacje biznesowe będą rozwijane pod wspólną marką, generując jeszcze więcej korzyści dla użytkowników dzięki pogłębionej integracji i możliwościom takich narzędzi jak Power BI czy Microsoft Azure. Rebranding ma na celu ujednolicenie strategii Microsoft, stworzenie spójnej i silnej marki dla rozwiązań biznesowych.

Czytaj całość artykułu tutaj: https://erp-view.pl/erp/dynamics_365_business_central_kolejna_wersja_dynamics_nav.html

openmediagroup