Firma » Biznes

E.C.H.O. COMMUNICATIONS dla quick-mix

W maju 2012 Agencja E.C.H.O. COMMUNICATIONS podjęła współpracę z firmą quick-mix Sp. z o.o., będącą częścią międzynarodowego koncernu Sievert AG.

Obecna w Polsce od 15 lat firma quick-mix jest jednym z największych producentów chemii budowlanej oraz zajmuje wiodącą pozycję w dziedzinie wytwarzania i sprzedaży zapraw na bazie oryginalnego trasu reńskiego TUBAG. Wyznacznikiem jej działań jest dostarczanie wysokiej jakości innowacyjnej chemii budowlanej, zarówno wykonawcom, jak i klientom indywidualnym, którzy obok doskonałego efektu estetycznego cenią sobie wysoką trwałość oraz kompleksowy charakter oferty. Firma bazując na szerokim doświadczeniu zdobywanym we współpracy z najbardziej wymagającymi profesjonalistami stale ulepsza receptury produktów, podnosząc ich parametry jakościowe i poszerzając gamę zastosowań. W skład bogatego asortymentu sygnowanego marką quick-mix wchodzą takie produkty jak: zaprawy do klinkieru V.O.R. z oryginalnym trasem TUBAG, zaprawy do układania kostki brukowej i kamienia naturalnego GaLaBau, suche zaprawy budowlane, systemy ociepleń Lobatherm, tynki i farby, hydroizolacje budowlane, kleje i spoiny do płytek oraz produkty do renowacji obiektów zabytkowych marki TUBAG. Firma posiada 2 nowoczesne zakłady produkcyjne w Strzelinie i Rawie Mazowieckiej.

Celem działań public relations realizowanych przez E.C.H.O. COMMUNICATIONS jest ugruntowanie pozycji marki quick-mix wśród profesjonalnych odbiorców i architektów oraz przeprowadzenie kampanii informacyjnej skierowanej do użytkowników ostatecznych. Do zadań agencji będą należały relacje z mediami, a w ich ramach również działania z zakresu PR produktowego oraz PR korporacyjnego. Z ramienia agencji za obsługę klienta odpowiada zespól kierowany przez Krzysztofa Ziębę - Dyrektora Zarządzającego E.C.H.O. COMMUNICATIONS.

E.C.H.O. COMMUNICATIONS to wrocławska agencja PR i komunikacji marketingowej działająca na rynku od 12 lat. Agencja specjalizuje się w działaniach dla branży budowlanej, wnętrzarskiej, instalacyjnej, narzędziowej i AGD, dla których przygotowuje całościowe programy komunikacji korporacyjnej i produktowej.

www.echoPR.pl

E.C.H.O. Communications