Motoryzacja » Samochody

Eco Drive: Realne oszczędności dla właściciela floty

Nie jest tajemnicą, że korzystanie z samochodów w dużym stopniu przyczynia się do zanieczyszczenia środowiska. Czy wiesz, że bardziej ekonomiczna jazda samochodem to realne oszczędności dla właściciela floty, a zarazem możliwość zmniejszenia szkodliwego wpływu na środowisko?

Jak wprowadzić zasady Eco drive?

Warto zastanowić się co możemy zrobić, aby zanieczyszczenie powietrza emitowane przez transport drogowy było jak najmniejsze. Być może warto skorzystać czasem z transportu publicznego lub gdy sprzyja pogoda przesiąść się na rower? Oczywiście nie zawsze jest to możliwe lub po prostu nie masz na to ochoty.

Bezpieczna i bardziej ekonomiczna jazda samochodem przyniesie Twojej firmie wiele korzyści. Oto 4 sposoby na oszczędną jazdę. Sprawdź jak łatwo wdrożyć je w każdej firmie.

1. Ogranicz lekkomyślną jazdę

ABAX Driving Behaviour to jedna z wielu funkcji monitoringu GPS, która pozwala na bardziej efektywne zarządzanie flotą pojazdów i zmniejszenie negatywnego wpływu na środowisko naturalne. Funkcja pozwala na doskonalenie techniki jazdy kierowców i przyczynia się do bardziej ekonomicznego prowadzenia samochodu. Driving Behaviourrejestruje i analizuje dane o przejazdach. Następnie system w przejrzysty sposobów wystawia ocenę stylu jazdy poszczególnych kierowców. Pozwala to firmie działać zgodnie z zasadami eco drive i wprowadzać ewentualne szkolenia dla pracowników w celu doskonalenia techniki jazdy.

• Eco drive, a spore oszczędności

Eco drive jako nowy trend zdobywa coraz większe grono zwolenników. Nas to nie dziwi! Wiele danych wskazuje, że ekologiczna jazda samochodem może przyczynić się do znacznych oszczędności. Chodzi nie tylko o oszczędność paliwa czy zmniejszenie zużycia samochodu, aby służył nam jak najdłużej. Umiejętna ekojazda przynosi szereg innych korzyści. Jesteś właścicielem floty pojazdów? Sprawdź jak Driving Behaviourmoże pomóc Twojej firmie.

2. Wydajność floty dzięki Eco drive

Jeżeli interesuje Cię Eco drive to warto zainwestować w monitoring GPS – ABAX Triplog. GPS do samochodu to rozwiązanie dla każdego posiadacza samochodu. System monitorowania pojazdów jest doskonałym narzędziem kontroli - pozwala zobaczyć pojazdy na dokładnej cyfrowej mapie w czasie rzeczywistym. Zarządzanie staje się łatwiejsze, pomaga usprawnić wykonywanie poszczególnych zadań w firmie i zwiększyć efektywność działań np. w łańcuchu dostaw. Lepsze wykorzystanie floty prowadzi również do obniżenia kosztów i mniejszej emisji CO2.

3. Ogranicz nieautoryzowane użycie samochodów służbowych

Dzięki automatycznemu raportowaniu, otrzymujesz jasny przegląd samochodów firmowych, co pomaga ograniczyć prywatne użytkowanie po godzinach pracy. Dzięki temu nasi klienci mogą zmniejszyć zużycie paliwa nawet o kilkanaście procent i efektywniej wykorzystywać swoję flotę pojazdów.

4. NOWOŚĆ! Raport środowiskowy o emisji CO2

Nowy raport środowiskowy ułatwia przegląd emisji CO2 poszczególnych pojazdów z bieżącego roku i porównać z poprzednimi latami. Raport środowiskowy pomoże Ci zobaczyć, gdzie należy podjąć działania mające na celu zmniejszenia emisji Twojej floty, co z kolei pomoże Ci zaoszczędzić paliwo i uzyskać bardziej ekologiczną flotę.

ABAX Poland Sp. z o.o.