Technologie » Komputery

EDI w SAP ERP dzięki umowie partnerskiej Hicron i Data Interchange

Spółki Hicron i Data Interchange nawiązały współpracę biznesową, której celem jest możliwość oferowania zintegrowanych wdrożeń SAP ERP i rozwiązań EDI.

W wyniku tej kooperacji klienci obu firm mogą liczyć na komplementarność oferowanych usług, a tym samym – na lepsze pokrycie ich potrzeb i krótszy czas implementacji.

Wraz z równoległym rozwojem licznych technologii jednym z kluczowych aspektów stała się możliwość ich integracji, wymiany danych i skutecznego zarządzania jednocześnie wieloma platformami. Ta potrzeba pociąga za sobą istotną zmianę filozofii biznesowej. Dostawcy usług i narzędzi często zamiast ze sobą konkurować, nawiązują współpracę handlową i tym samym są w stanie zaoferować klientom wspólne, komplementarne rozwiązanie, bardziej skuteczną współpracę, a często – niższą cenę.

Integracja = współpraca

W czerwcu bieżącego roku decyzję o nawiązaniu współpracy biznesowej podjęły spółki Hicron (integrator i dostawca m. in. systemów SAP ERP czy Enterprise Web) oraz Data Interchange (wiodący producent rozwiązań w zakresie integracji rozwiązań B2B i elektronicznej wymiany danych: EDI). Umowa partnerska zakłada wspólne realizowanie wdrożeń w oparciu o zintegrowane produkty oferowane przez obie spółki, bez konieczności angażowania stron trzecich. Portfolio obejmuje pełen cykl życia projektu, od koncepcji biznesowej poprzez audyt, wdrożenie i integrację aż po utrzymanie istniejącego środowiska IT w ramach wspólnego centrum kompetencyjnego.

Czytaj całość artykułu tutaj: https://erp-view.pl/wiadomosci/edi_w_erp_dzieki_umowie_partnerskiej_hicron_i_data_interchange.html

openmediagroup