Kultura, sztuka » Kultura

EKO-OKNA S.A. na XVII Gwiazdce Serc

Historię raciborskiego Browaru zaprezentowali w trakcie XVII Gwiazdki Serc przedstawiciele firmy EKO-OKNA S.A. W piątek, 15 grudnia, na deskach Raciborskiego Centrum Kultury odbył się doroczny koncert charytatywny, którego hasłem przewodnim było „800-lecie! Co o tym wiecie?”

W piątkowy wieczór, 15 grudnia, w Raciborskim Centrum Kultury odbyła się XVII edycja koncertu charytatywnego Gwiazdka Serc. W wydarzeniu, jak co roku, udział wzięli samorządowcy, nauczyciele, przedstawiciele największych raciborskich przedsiębiorstw, członkowie Raciborskiej Izby Gospodarczej itp.

W gronie występujących, kolejny raz znalazła się reprezentacja firmy EKO-OKNA S.A. Skecz pt. „Historia raciborskiego Browaru” przedstawili: Katarzyna Wróblewska, Mateusz Man, Krzysztof Herok, Aleksander Nojdeker, Sebastian Sluga, Paulina Krupińska, Marzena Bauerek oraz Zenon Wolski. Przedstawienie spotkało się bardzo dobrym odzewem publiczności, zbierając na koniec gromkie brawa.

- W organizację koncertu angażujemy się już od pięciu lat. Dlaczego? Powód jest bardzo prozaiczny - Gwiazdka Serc to koncert charytatywny. Kieruje nami ludzki odruch, jakim jest chęć niesienia pomocy potrzebującym. Tym bardziej, że potrzebującymi są w tym przypadku dzieci. Chcemy podarować im odrobinę radości na Święta. Właśnie dlatego wspieramy tę inicjatywę. W swoim imieniu pragnę serdecznie pogratulować organizatorom, którzy każdego roku wkładają niezmiernie dużo pracy, aby przygotować to wydarzenie - mówi Bronisława Harnyś, Członek Zarządu Eko-Okna S.A.

- Dodam także, że niezmiernie cieszymy się, że nasi pracownicy tak chętnie angażują się w koncert charytatywny. Jak widać mają głowy pełne pomysłów, co przekłada się na to, co później można obejrzeć na scenie. Na co dzień nie mają okazji zaprezentować swoich talentów. Gwiazdka Serc daje im taką możliwość. Ponadto chcą pomóc i nie pozostaje nam nic innego, jak tylko ich w tym wspierać - dodaje Pani Bronisława.

Warto zaznaczyć, że dochód z wydarzenia, w całości przekazywany jest na rzecz potrzebujących dzieci z powiatu raciborskiego. W tym roku do wylicytowania są: sukienka i daszek z autografem Agnieszki Radwańskiej, piłka i zdjęcie z autografem Kuby Błaszczykowskiego, płyta winylowa zespołu LOMBARD „Live” z podpisami zespołu oraz książka z nutami i słowami piosenek z płyty „Szara maść” zespołu Lombard. Patronat nad koncertem sprawowali: Urząd Miasta Racibórz oraz Starostwo Powiatowe.

***

EKO-OKNA S.A. to międzynarodowy producent stolarki okiennej i drzwiowej z PVC, drewna i aluminium. Na rynku od 1998 roku. Produkcja odbywa się w czterech halach, wyposażonych w najnowocześniejsze, w pełni zautomatyzowane linie produkcyjne. Proces produkcyjny wspierany jest przez wykwalifikowaną i doświadczoną kadrę pracowniczą. Firma stawia na rozwój i innowacje. EKO -OKNA jako pierwsi w Europie wprowadziły do masowej sprzedaży okna wykonane w technologii kształtowego zgrzewania profili V-Perfect. Firma oferuje kilkadziesiąt różnych systemów okiennych i drzwiowych. Produkuje także systemy przesuwne, rolety, bramy segmentowe czy moskitiery. Wszystko najwyższej jakości, gdyż korzysta z wysokiej klasy materiałów pochodzących od wiodących, europejskich dostawców. Zakład daje gwarancję bezpieczeństwa i trwałości swoich produktów. Działa w oparciu o systemy zarządzania jakością ISO 9001. Posiada też Certyfikat CE.

***

KONTAKT: